SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Multats cada dia 234 conductors per córrer massa a Lleida

Els radars de l'autopista a l'Albi i l'autovia a Tàrrega són els que més infraccions detecten || Nou cinemòmetres de la província, entre els cinquanta més 'actius'

Radar de l’A-2 a Tàrrega, el segon que més multa a Lleida.

Radar de l’A-2 a Tàrrega, el segon que més multa a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els radars fixos que hi ha a les carreteres de les comarques de Lleida van detectar l’any passat 85.447 excessos de velocitat, la qual cosa representa una mitjana de 234 multes diàries, segons revela un estudi de l’organització Automobilistes Europeus Associats (AEA). El radar situat al quilòmetre 173 de l’autopista AP-2, al seu pas per l’Albi, va tornar a ser l’any passat el que més infraccions va detectar dels cinemòmetres fixos que hi ha a les carreteres de les comarques de Lleida. Concretament, va detectar 10.383 excessos de velocitat.

Aquestes 85.447 multes, que suposen una mitjana de deu sancions per hora i que són el 15% del total català, són un 32,4% menys que el 2019. Aquest descens es deu principalment a les restriccions de mobilitat que hi va haver l’any passat per la pandèmia. Així, cadascun dels 31 radars de Lleida va donar lloc a una mitjana de 2.756 sancions. El cinemòmetre de l’AP-2 a l’Albi es troba en la posició número 12 dels 50 que més multen a Catalunya. El segon radar lleidatà que va detectar més infraccions va ser el de l’A-2 a Tàrrega al quilòmetre 510, amb 9.921 denúncies. Completa el podi el de la C-14 al seu pas per Bassella (8.843).

De fet, nou radars lleidatans són entre els 50 cinemòmetres del Servei Català de Trànsit que més infraccions detecten. Estan en carreteres com l’AP-2, l’A-2, l’N-240 i la C-12. Un radar situat a l’AP-7 a Tarragona va ser el més actiu. Durant el 2020 només aquest radar va donar lloc diàriament a 129 sancions, amb un total anual de 47.176 multes. És a dir, més de la meitat de les que es van registrar a tota la província de Lleida..

Hi va haver un total de 85.447 infraccions, la qual cosa suposa una mitjana de 2.756 sancions per aparell

D’altra banda, Automobilistes Europeus Associats considera que Trànsit s’hauria de replantejar la seua política de radars, ja que aquest necessari instrument de prevenció d’infraccions i d’accidents s’ha convertit “en un veritable instrument de recaptació”.

Semestre tràgic amb setze víctimes mortals, deu des del maig

Un total de 16 persones han mort en accidents de trànsit a Lleida el primer semestre de l’any, set menys que l’any passat però la mateixa xifra que el 2019, en una situació de prepandèmia. Lleida és, a més, l’única província catalana on no es registra un descens de mortalitat respecte a fa dos anys. A més, del total de víctimes, deu d’elles van perdre la vida en sinistres dels dos últims mesos, quan van finalitzar l’estat d’alarma i les restriccions.

tracking