SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Àger limitarà l'accés de vehicles a l'espai natural del pantà de Canelles

Primera mesura per regular activitats a la zona i evitar la massificació

L’accés a Canelles des del nucli de Corçà, a Àger.

L’accés a Canelles des del nucli de Corçà, a Àger.M. A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Àger limitarà l’accés de vehicles a l’entorn del pantà de Canelles. Aquesta és la primera mesura que preveu l’ajuntament per frenar la massificació de turistes que van a aquest espai natural, atrets pel congost de Mont-Rebei i l’embassament. El consistori està redactant una ordenança municipal per regular tant les activitats com l’accés a la zona de Corçà. La tinenta d’alcalde, Paula Maestre, va recalcar la necessitat d’una regulació municipal “més enllà del pla d’usos que han d’aprovar les administracions catalanes i aragoneses sobre Mont-rebei”.

Aquesta futura normativa encara no entrarà en vigor aquest estiu, perquè l’ordenança encara es troba en període d’informació pública. Preveu el cobrament de 5 euros per vehicle i dia al pàrquing provisional de la zona de l’embassament. Inclou reserves prèvies per aparcar a través d’una aplicació mòbil i es prohibirà els sorolls i les mascotes sense corretja. Així mateix, s’exigirà als visitants que mantinguin net el lloc.

“A nivell municipal hem d’afrontar una gestió d’aquest espai que contribueixi a la seua preservació i manteniment”, va dir Maestre. Va assegurar que en aquest espai de Corçà es poden arribar a reunir més de dos-cents vehicles en un dia i que això “és inassumible per a aquest paratge natural”.

El consistori busca ara com encaixar una regulació de les activitats i de l’accés de vehicles en aquest espai natural, una de les entrades al congost de Mont-rebei. Segons la tinenta d’alcalde, “per evitar morir d’èxit és necessari gestionar, i una de les maneres de fer-ho és a través d’una ordenança municipal i aplicant una taxa d’accés”. Altres municipis com Camarasa o la Baronia de Rialb també han regulat l’accés de vehicles (vegeu més informació a la pàgina 14).

tracking