SEGRE

MÓN

Immunitzats ja quatre de cada deu lleidatans en ple auge de contagis

Quatre de cada deu lleidatans ja són immunes contra la Covid en un moment en què els contagis entre joves s'han disparat, ja que la variant delta és més encomanadissa, encara que de moment afecta més a Barcelona. Segons el conseller Argimon, a partir del 52% d'immunitat entre els majors de 15 anys aquesta soca deixarà d'expandir-se.

El centre de vacunació contra la Covid al pavelló Onze de Setembre de la capital.

El centre de vacunació contra la Covid al pavelló Onze de Setembre de la capital.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 40% de la població de la província de Lleida, gairebé 177.200 persones, ja té la pauta completa de la vacunació contra la Covid, per la qual cosa està immunitzada contra el virus, just en ple auge de positius entre joves per la variant delta, que és més contagiosa. Segons el departament de Salut, Lleida segueix líder en la vacunació, ja que en el conjunt de Catalunya el percentatge d’immunitzats és del 37,9%.

A més, compta amb un nivell més elevat de pauta completa entre la franja de 30 a 39 anys, que és gairebé del 9%, mentre que la mitjana catalana tot just supera el 3%. D’altra banda, un total de 244.009 lleidatans ja tenen una dosi, el 55,1% de la població, i a Catalunya són 4.228.080 persones, el 53,9%.

Gràcies a aquestes cobertures vacunals, molt elevades entre la població més vulnerable al virus, l’augment d’infectats –focalitzat a Barcelona– no està repercutint en els hospitals, però sí als CAP. De fet, els experts del Biocomsc de la Universitat Politècnica afirmen que aquesta setmana ha estat la que més contagis s’han notificat als CAP des que hi ha registre, amb 11.000.

Per la seua banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar a RAC1 que està preocupat per l’elevada incidència de la Covid i va explicar que cal que un 52 per cent de la població major de quinze anys tingui la pauta completa per doblegar la variant delta.

A Lleida, aquest percentatge és del 47,2 per cent i a Catalunya, del 44,6%. Tanmateix, amb l’escenari actual va dir que aquest nivell s’haurà de recalcular i va admetre que perquè sigui efectiu podria haver d’arribar al 60%. La previsió és que aquesta variant suposi el 90% de les infeccions a Europa a finals d’agost, però Argimon espera que a la tardor “comenci a ser normal”.

Pizzeria tancada per Covid

D’altra banda, una pizzeria de Salàs del Pallars ha tancat per casos de Covid i Pallars Digital va informar d’un brot amb catorze casos a Esterri i dos localitats més de les Valls d’Àneu. A Lleida, hi ha almenys 150 positius de brots provocats per viatges de fi de curs, la majoria a Solsona.

El procicat opta per prorrogar una setmana les restriccions

El Procicat va aprovar ahir la pròrroga del gruix de les mesures per la Covid davant de l’augment de contagis, encara que hi ha canvis en l’esport i en el teletreball. La nova resolució entrarà en vigor dilluns i tindrà vigència fins al 12 de juliol. Així, les trobades es mantenen sense un límit de persones, el nombre màxim de comensals per taula a la restauració seguirà sent de 6 a l’interior i de 10 a les terrasses i les sales de joc i casinos poden tancar a la 1.00.

Dels 140 positius a LLeida en dos dies, 129 són menors de quaranta anys

El departament de Salut va registrar entre el 30 de juny i l’1 de juliol 140 infectats amb la Covid a Lleida i el Pirineu, dels quals 129 són menors de 40 anys, el 92 per cent. De fet, la gran majoria de positius es concentren entre els 20 i 29 anys, amb 76 casos. Dimecres passat va començar la vacunació entre les persones de 16 i 29 anys i, en dos dies, a Lleida, ja han rebut la primera dosi 2.568 joves.

Salut va notificar 5.179 casos més a Catalunya, 66 a Ponent i 31 al Pirineu, i cap defunció. L’augment d’infectats a Barcelona està fent pujar tots els indicadors, però de moment no al pla de Lleida, que és l’única zona amb un risc de rebrot moderat, amb 86 punts, encara que són 28 més que el dia anterior.

A Catalunya, el rebrot és de 282 punts (+83) i al Pirineu s’ha disparat als 448 punts (+238) ja que, en ser una zona poc poblada, un repunt de contagis dispara les taxes. De fet, la velocitat de contagi (Rt) és d’un 3,57; a Lleida, d’un 1,48 i a Catalunya, d’un 1,71. Les comarques lleidatanes amb un risc de rebrot elevat són el Solsonès (1.560 punts), l’Alt Urgell (942), el Sobirà (904), el Pla (183) i la Segarra (119).

Les altres el tenen per sota dels 100 punts, encara que a la Vall d’Aran és de 2 i a l’Alta Ribagorça, de 0.

tracking