SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Reprenen la variant de la C-13 a Térmens i podria ser de tres carrils

Davant l'estudi original que plantejava un nou tram d'autovia || La Generalitat el refarà i valorarà si manté la proposta inicial o adopta una altra alternativa

Veïns de Térmens van tallar la via del tren com a protesta pel projecte dels passos elevats.

Veïns de Térmens van tallar la via del tren com a protesta pel projecte dels passos elevats.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha reprès el projecte de la variant de la C-13 a Térmens, sis anys després d’estrenar la de Vilanova de la Barca. Va ser el primer tram del que havia de ser una autovia entre Lleida i Balaguer, però ara el Govern estudia altres alternatives. Davant els estudis inicials que plantejaven prolongar la doble calçada a Térmens, el Govern n’ha encarregat d’altres que valoraran també altres opcions, com construir en aquest tram una carretera de tres carrils, una cosa inèdita fins ara a les comarques lleidatanes.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, va explicar que els estudis inicials, redactats fa més d’una dècada, ja estan “desfasats” tant en els càlculs sobre costos com per canvis en la normativa i la planificació urbanística. Els nous hauran de valorar el trànsit i la seua evolució per determinar quina mena de variant és la més adequada. Gavín va puntualitzar que no està descartat prolongar l’autovia, si bé va apuntar que, en trams on el volum de trànsit no justifica aquesta obra, una calçada de tres carrils (un dels quals per facilitar els avançaments) pot ser “una inversió més eficient”.

El cost de la variant s’estima ara en 35 milions d’euros. Haurà d’incloure l’enllaç amb Menàrguens per a la desviació de camions i la millora dels camins veïnals que comuniquen amb altres poblacions. Comptarà amb un traçat de quatre quilòmetres al sud de la localitat per enllaçar amb la de Vilanova de la Barca. Permetrà evitar el pas de més de 9.000 vehicles diaris per l’interior del poble.

Ferrocarrils adjudica la supressió del pas a nivell en aquesta localitat

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha adjudicat les obres per suprimir el pas a nivell de la línia de la Pobla a la carretera C-13 a Térmens. La firma Romà Infraestructures i Serveis s’ha adjudicat el contracte per 1,8 milions.

Aquest projecte inclou la construcció de dos passos elevats: un sobre les vies a l’entrada del poble per a vehicles, i un altre de només per a vianants dins del nucli urbà. Aquesta obra va provocar rebuig entre part dels veïns, que van constituir la plataforma Prou Barreres.

Aquest col·lectiu va proposar donar continuïtat a l’autovia Lleida-Balaguer com a alternativa a la proposta de FGC. Així mateix, el consistori va firmar un conveni amb Ferrocarrils per crear una ronda d’accés aprofitant l’antic traçat del tren de La Sucrera.

tracking