SEGRE

TRADICIONS DIADA DELS RAIERS

Tres rais solcaran demà la Noguera Pallaresa al seu pas per la Pobla de Segur

Bernat Torres i Paula Dalmau, ahir a la tarda a la tala del pi.

Bernat Torres i Paula Dalmau, ahir a la tarda a la tala del pi.ROGER IBÁÑEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres rais tornaran a solcar demà al matí el riu Noguera Pallaresa al seu pas per la Pobla de Segur, una festa que recorda aquest antic ofici del Pirineu català que servia per transportar carregaments de fusta fins al delta de l’Ebre. La flexibilització de les restriccions sanitàries ha propiciat que, a més d’ampliar el nombre d’embarcacions que participen en la Diada (l’any passat només se’n va construir una), avui tindrà lloc la tradicional Espardenyada en format presencial.

Segons va explicar la presidenta de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa, Paula Dalmau, hi ha més d’un centenar d’inscrits per a aquesta cursa, que sortirà des de la plaça de l’ajuntament i que també inclourà una versió per als més petits, Espardexics. Avui també es portarà a terme la construcció dels rais a la presa de Llania i, a la tarda, el Quimet Raier tornarà a recórrer els carrers de la Pobla per animar els veïns.

La quaranta-tresena edició de la Diada dels Raiers ja va començar ahir amb la tradicional tala del pi. Per garantir una bona baixada de les embarcacions, Endesa augmentarà el cabal del riu entre les 10 i les 14 hores, per a la qual cosa posarà en funcionament les centrals de la Torrassa i Llavorsí.

tracking