SEGRE

FAUNA RECERCA

Troben el gos pel qual es va oferir recompensa de 1.000 €

Va recórrer 10 km fins a la Guàrdia d'Urgell, on uns veïns el van veure || Van cuidar-lo i rebutgen la bonificació

El Jazz al veterinari després d’aparèixer a la Guàrdia d’Urgell.

El Jazz al veterinari després d’aparèixer a la Guàrdia d’Urgell.J.BARRUFETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Final feliç per al Jazz, un petit yorkshire que va desaparèixer la nit de Sant Joan en una finca a Penelles i els amos del qual van arribar a oferir una recompensa de fins a 1.000 euros per recuperar-lo. Van ser uns veïns de la Guàrdia d’Urgell els que divendres van trobar l’animal en aquest nucli de Tornabous i ràpidament es van posar en contacte amb els amos, que durant nou dies havien dut a terme una intensa campanya de divulgació a través de les xarxes socials, sense parar de buscar-lo. “El Jazz porta vuit anys amb nosaltres i és un més de la família”, va explicar Jordi Barrufet, un dels amos de l’animal que ahir es va mostrar “molt feliç” per la troballa.

“Després de nou dies ja gairebé havíem perdut l’esperança, encara que la nostra filla, de cinc anys, estava convençuda que apareixeria. No sabem de què s’ha alimentant en tot aquest temps, potser d’herba i de l’aigua d’alguna séquia”, va explicar Barrufet. La família que va trobar el gos “havia vist el nostre cartell de recerca i ens va trucar perquè creia que podria ser el Jazz. Durant el temps que vam tardar a recollir-lo el van cuidar a casa seua i li van donar menjar. Estem molt agraïts”, va relatar aquest veí de Tàrrega, que va apuntar també que “els vam oferir la recompensa que havíem promès però no la van voler acceptar”.

L’animal va desaparèixer la nit de Sant Joan a Penelles i el van trobar divendres a la Guàrdia

Barrufet va explicar que “vam anunciar que entregaríem mil euros a qui ens tornés el nostre gos perquè, després de tant temps, estàvem convençuts que algú l’havia trobat i se l’havia quedat”.

L’animal va recórrer més de deu quilòmetres fins a arribar a la Guàrdia d’Urgell i el seu propietari admet que “ens va sorprendre que en tot aquest recorregut ningú l’hagués vist”. El yorkshire ja ha passat una revisió veterinària i es troba en perfecte estat de salut, si bé “al principi no ens va reconèixer”. Després de dies d’intensa recerca, la família va voler fer arribar el seu agraïment a totes aquelles persones que han compartit la foto de l’animal i que han propiciat la seua localització.

tracking