SEGRE

EMERGÈNCIES ACTUACIONS

La base dels GRAE a la Seu ha fet 48 rescats des del mes de juny

Un nou helicòpter estarà més de la meitat de l'any a Tírvia

Imatge de la presentació, ahir, del nou helicòpter dels GRAE a l’aeroport de la Seu.

Imatge de la presentació, ahir, del nou helicòpter dels GRAE a l’aeroport de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova base permanent de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers a l’aeroport de la Seu ha dut a terme 48 rescats des de la seua entrada en funcionament l’11 de juny. L’1 de juliol es va afegir a l’equip un professional del Servei d’Emergències Mèdiques, per la qual cosa els últims vuit serveis han estat també medicalitzats. El mes abans de l’estrena, els bombers es van preparar i es van entrenar per treballar amb el nou helicòpter (Bell 429), un dels que compta amb millors prestacions d’Europa i que ha incrementat la qualitat dels rescats.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Joan Delort, va explicar ahir en la presentació del nou helicòpter, que ha costat 4,5 milions, que dona servei al Pirineu “els 365 dies de l’any”, quan abans només estava operatiu “uns 200 dies” des de Tírvia. De fet, els dies de “risc ordinari”, l’helicòpter estarà basat a la Seu i els caps de setmana, Nadal, ponts, festius i estiu, l’helicòpter estarà de guàrdia al Sobirà. Així, més de la meitat de l’any els GRAE continuaran treballant des de Tírvia.

L’1 de juliol es va sumar un professional del SEM i els últims vuit serveis han estat medicalitzats

El temps de resposta de l’helicòpter pot variar entre els 5 i els 8 minuts en funció de si té la base a Tírvia o a la Seu d’Urgell.

tracking