SEGRE

INFRAESTRUCTURES RECLAMACIONS

Aitona reclama a l'Estat que reconstrueixi el pont sobre el Segre

El consistori xifra el cost de les obres en quatre milions i no les pot assumir

Estat actual del pont sobre el Segre a Aitona.

Estat actual del pont sobre el Segre a Aitona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aitona reclamarà a l’Estat que refaci el pont sobre el riu Segre ja que es tracta d’una infraestructura obsoleta i perillosa per la qual no passen dos vehicles en sentit contrari. El pont es va construir l’any 1917 per la companyia Riegos y Fuerza del Ebro i es va destruir durant la Guerra Civil. Més tard va ser reconstruït el 1945 per la Dirección General de Regiones Devastadas durant el franquisme. Segons l’alcaldessa, Rosa Pujol, aquesta és la raó per la qual, malgrat que es troba en un camí municipal, no consta que la titularitat sigui de l’ajuntament.

Val a recordar que el passat 17 d’abril es va registrar un accident sense incidències quan un vehicle agrari es va emportar una part de la barana. El consistori ja ha procedit a reparar els desperfectes encara que considera que és necessari construir una nova infraestructura més segura. L’ajuntament ja té un projecte redactat que xifra les obres en quatre milions d’euros, una quantia que les arques municipals no poden sufragar pel seu elevat cost.

Pujol va indicar que és important que es determini de qui és l’accés. El consistori considera que pertany al Govern central ja que en una de les peticions de subvenció a l’anterior ministeri de Foment li va respondre que, encara que no constava dins de les seues infraestructura, “ha de correspondre a un altre organisme estatal”, assegura Pujol.

El pont és una de les vies de comunicació del municipi molt utilitzada, atès que dona accés a una gran part de les finques de fruiters i comunica amb Torres de Segre, Llardecans, Maials, Utxesa i Sarroca de Lleida. Cada dia hi passen camions, tractors i molts turismes, durant l’època de camps florits.

tracking