SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

Implantar la recollida porta a porta a les Garrigues costarà 231.000 euros

En cinc municipis, xifra que representa 40 euros per habitant

La Granadella va iniciar al març la recollida porta a porta.

La Granadella va iniciar al març la recollida porta a porta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La implantació de la recollida d’escombraries porta a porta als municipis d’Arbeca, Juneda, Cervià, Puiggròs i la Floresta suposarà un increment en el cost del servei de més de 231.000 euros, amb la recollida domiciliària a uns 6.000 veïns (una tercera part dels habitants de les Garrigues), i això equival a un increment de 40 euros per habitant.

El consell d’alcaldes va acordar dimarts iniciar per fases a començaments del 2022 la implantació de la recollida porta a porta i cada any entrarien un grup de poblacions fins a incloure els 24 municipis de la comarca.

No obstant, els alcaldes també van sol·licitar la creació d’una comissió abans d’implementar la recollida domiciliària per valorar la viabilitat del servei, ja que les poblacions més grans, com Juneda o Arbeca, seran a priori les que hauran de pagar més. En aquest sentit, el president de l’ens comarcal, Jaume Setó, va apuntar que “s’haurà d’estudiar bé com es finança el servei i sol·licitar ajuts a l’Agència de Residus de Catalunya per equilibrar l’increment”.

tracking