SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Fira del Ferro forja peces per a esglésies i ermites de la Vall Ferrera

Vint-i-cinc ferrers participen en l'edició d'enguany, de “format reduït”

Dos dels forjadors que ahir van participar en la Fira del Ferro de la Vall Ferrera.

Dos dels forjadors que ahir van participar en la Fira del Ferro de la Vall Ferrera.AYUNTAMIENTO DE ALINS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vint-i-cinc ferrers de Catalunya van participar ahir en la Fira del Ferro d’Alins, on van forjar peces de ferro per a les ermites i esglésies de la Vall Ferrera, a partir de l’inventari de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. El president de l’Associació Boscos de Ferro, Xavier Llor, va explicar que són elements com reixes de finestres o portes petites del cementiri, entre d’altres. En anys anteriors, aquests artesans col·laboraven per crear escultures.

El certamen, organitzat per l’Associació Boscos de Ferro, l’ajuntament d’Alins i el Parc Natural de l’Alt Pirineu celebra aquest any l’onzena edició.

Llor va dir que aquest any té un “format reduït” a causa de la crisi sanitària. En aquest sentit, va recordar que en edicions anteriors la fira va arribar a comptar amb un centenar de forjadors.

Va apuntar que ahir hi va haver “un flux de gent continu” encara que sense massificacions.

Ahir també hi va haver un mercat amb una desena de parades de productes artesans i es van presentar els quatre escape tours per conèixer els nuclis d’Alins, Araós, Àreu i Ainet de Besan a través d’enigmes i endevinalles (vegeu SEGRE de dijous)..

Per la seua part, la historiadora Ruth García va presentar el llibre El ferro i la forja. Per avui s’han previst cinc itineraris i visites guiades per la Vall Ferrera. Per participar-hi cal fer reserva prèvia.

Dos dels forjadors que ahir van participar en la Fira del Ferro de la Vall Ferrera.

Dos dels forjadors que ahir van participar en la Fira del Ferro de la Vall Ferrera.AYUNTAMIENTO DE ALINS

tracking