SEGRE

ESPAIS NATURALS TREBALLS

Comencen les obres a Mont-rebei amb la previsió de recuperar turistes a l'agost

El tancament d'accessos al congost cancel·la un 15% de les pernoctacions en allotjaments rurals i càmpings de la zona al juliol || Faran compatibles els treballs amb activitats a la Noguera Ribagorçana

El pendent afectat pel despreniment que talla el camí.

El pendent afectat pel despreniment que talla el camí.RICARD GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per reobrir el congost de Mont-rebei després d’un despreniment de roques al novembre es van iniciar ahir i està previst que s’allarguin de quatre a sis setmanes.

Les obres han de permetre recuperar turistes a l’agost, encara que s’allargaran fins a finals d’aquell mes, i aconseguir “salvar” la temporada turística. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, encara que no va donar la campanya turística per perduda, va admetre que tenir els accessos tancats sí que ha reduït el nombre de persones que visiten la zona, tant a la Noguera com al Pallars Jussà.

Segons el sector, el tancament ha provocat la cancel·lació del voltant d’un 15% de les pernoctacions als allotjaments rurals i càmpings de la zona.

El titular del càmping de la Vall d’Àger, Josep Maria Mercader, va apuntar que aquest mes s’han registrat anul·lacions o canvis de data. L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va assegurar que l’afectació al Jussà ha estat “molt alta”, especialment al juliol.

Segons l’alcaldessa d’Àger, s’intentarà que els treballs no interfereixin, o ho facin al mínim possible, en les activitats de turisme actiu en l’entorn natural.

En concret, les empreses que ofereixen rutes amb caiacs i barques per la Noguera Ribagorçana i Canelles, que podran operar amb normalitat els caps de setmana i durant la setmana, encara que en algun moment puntual hauran de parar per evitar riscos durant l’estabilització del pendent..

Els operaris van iniciar ahir les feines amb la provisió de material a la zona que es complementarà aquesta setmana amb l’ajuda d’un helicòpter. Una vegada estabilitzat el pendent s’habilitarà un pas pel sender.

Els dos ajuntaments estudiaran la possibilitat d’instal·lar algun plafó en el qual s’indiqui el risc de possibles despreniments. Segons va indicar Burgués, cap dels consistoris no pot assumir la vigilància diària de la zona per advertir els turistes.

Apel·len a la responsabilitat dels turistes per evitar riscos

Els alcaldes d’Àger i Sant Esteve de la Sarga, Mireia Burgués i Jordi Navarra, respectivament, van apel·lar a la responsabilitat dels turistes que opten per creuar pel camí tot i estar tancats els accessos des de fa vuit mesos. Van apuntar que una vegada finalitzin l’actuació en aquest punt del camí “s’haurà d’estudiar quina és la millor manera d’obrir el congost al públic, els usuaris han de saber els riscos que hi ha i assumir responsabilitats”, va explicar Navarra.

El pendent afectat pel despreniment que talla el camí.

El pendent afectat pel despreniment que talla el camí.RICARD GÓMEZ

tracking