SEGRE

INSTITUCIONS PLE PROVINCIAL

La Diputació sufraga 36 secretaris municipals, fins a cinc a la Segarra

Estudia en paral·lel un nou model per assegurar aquest servei a les localitats més petites || Més de quatre milions d'euros per subvencionar els consells

Saltó i Talarn, a la firma del conveni ahir a la Diputació.

Saltó i Talarn, a la firma del conveni ahir a la Diputació.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació té previst aprovar aquesta setmana al ple el pla d’ajuts als consells que permetrà sufragar la despesa dels secretaris i interventors dels serveis d’assistència tècnica comarcals que presten els ajuntaments sense capacitat per contractar un tècnic municipal. Són 1.473.000 euros per a trenta-sis places, una més que l’any passat ja que la Segarra comptarà amb cinc en lloc de quatre per reforçar el servei després que diversos alcaldes hagin denunciat la paralització de l’administració per manca de professionals. Precisament, la Segarra va publicar ahir les bases del concurs per cobrir dos places i crear una borsa de treball de secretaris interventors.

Els ajuntaments de menys de 500 habitants i amb pressupostos inferiors a 200.000 euros estan exempts de contractar un secretari interventor.

Precisament, la Generalitat ha enviat una carta a cinquanta-dos ajuntaments de Lleida en què adverteix que ja no compleixen aquests requisits i han de crear la plaça. Aquests requeriments deriven d’una recomanació de l’Oficina Antifrau.

El vicepresident de la Diputació i responsable de Cooperació Municipal, Jordi Latorre, va explicar que aquest pla d’ajuts als consells compta amb 2,6 milions d’euros més per sufragar el cost de serveis tècnics als ajuntaments.

Aquesta línia està pensada per ajudar els municipis amb més dificultats i un dels criteris prioritza els municipis amb menys habitants. .

Latorre va avançar que el pla d’ajuts es tramita mentre la Diputació estudia solucions a la problemàtica de la falta de secretaris interventors i va dir que preveuen reunir-se amb la Generalitat per recollir informació i analitzar quins canvis són necessaris.

Així, la Cambra treballarà amb desenes d’empreses per informar, assessorar i elaborar diagnòstics.

Conveni per internacionalitzar empreses

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, van firmar ahir un conveni pel qual la corporació aportarà 80.000 euros per a un pla d’accions per internacionalitzar empreses de Lleida i el Pirineu i per captar inversió estrangera.

Pla d’ajuts a despeses corrents

Latorre va avançar que el ple aprovarà dos plans d’ajuts més a municipis: un per fer-se càrrec de la despesa corrent, que es va dissenyar l’any passat arran de la situació generada per la pandèmia. El 2020 es va dotar amb 5 milions i aquest any es reedita amb mig milió més (5,5 en total). A més, s’activa el pla d’ajuts per a la campanya de recollida de la fruita, que la Diputació va presentar a Seròs, dotat amb 400.000 euros enfront dels 214.000 de 2020 i els 140.000 del 2019. Està pensat en especial per als municipis del Baix Segre.

tracking