SEGRE

INTERIOR INFRAESTRUCTURES

Tècnics alerten del precari estat del parc de bombers de Seròs

Arquitectes de la Generalitat determinen que la funcionalitat està “compromesa” després de caure part de la casa annexa || Els voluntaris reiteren que és un perill

El parc de Seròs ja fa més de cinc anys que està apuntalat.

El parc de Seròs ja fa més de cinc anys que està apuntalat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La funcionalitat del Parc de Bombers Voluntaris de Seròs està “compromesa” després que una paret de la casa limítrofa s’esfondrés el 27 de juny, cosa que va provocar noves esquerdes al parc, apuntalat des de fa cinc anys. Així conclou l’informe preliminar dels arquitectes de la Generalitat que el 30 de juny van visitar l’edifici, després que tècnics municipals i la direcció general d’Emergències determinessin que no s’hi havia de fer cap actuació d’urgència. Els voluntaris del parc no tenien ahir cap detall de l’informe.

El cap del parc, Marcos Albà, va afirmar que “no sabem res de res. Han passat més de dos setmanes i no hi ha hagut cap intervenció i això que hi ha noves esquerdes en la part dels pilars”. Els voluntaris fa anys que denuncien la deixadesa que estan patint i que el parc actual no es troba en les mínimes condicions.

És estratègic perquè dona cobertura a tot el Baix Segre i fa més de cinc anys que està apuntalat

Així, han amenaçat en diverses ocasions de tancar perquè estan “farts de promeses que no es compleixen”.

Pel que fa al parc, fins a la data no es preveu desallotjar-lo i la conselleria d’Interior estudia alternatives per donar-hi una solució “immediata” que garanteixi la continuïtat del servei fins que es construeixi el nou en un solar de prop de 2.000 metres quadrats a l’avinguda de Fraga.

Per a Interior, el nou equipament seria la solució definitiva però fins aleshores se n’ha de buscar una altra d’“immediata”, i per fer-ho cal treballar amb l’ajuntament de Seròs, apunten. És per aquest motiu que, tot i que encara no hi ha data prevista, asseguren que es reuniran amb representants municipals “pròximament” per abordar aquesta situació.

El parc de Seròs està situat en un punt estratègic perquè dona cobertura immediata a tot el Baix Segre. Els parcs més propers són els de Lleida, de funcionaris, i les Borges Blanques, de voluntaris.

tracking