SEGRE

POLÍTICA AJUNTAMENTS

Enric Mir prepara la sortida de l'alcaldia de les Borges

Enric Mir.

Enric Mir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, prepara la sortida de l’ajuntament en les properes setmanes. Segons va avançar ahir Som Garrigues a l’edició digital, el grup de Junts estudia com encaixar les peces perquè la sortida de Mir sigui efectiva ben aviat, la qual cosa passa primer per l’entrada d’un nou regidor del grup al ple i pel nomenament, després, del substitut de Mir.

Fonts municipals van avalar que amb tota probabilitat serà la primera tinenta d’alcalde i regidora de Governació, Núria Palau, la que agafarà el relleu de Mir a l’alcaldia. L’encara edil ha fet seixanta-cinc anys i des de fa uns mesos ha mostrat la seua intenció de deixar el càrrec. Palau ja el va substituir com a alcaldessa accidental a començaments d’any quan Mir va estar malalt.

Si bé encara no hi ha una data per al relleu, l’alcalde va declarar a SEGRE que preveuen que sigui entre finals d’aquest mes de juliol i principis d’agost. Es requeriran tres plens: el de renúncia, el d’investidura i el del nou cartipàs. L’edil entrant serà amb tota probabilitat Oriol Satorra, el vuitè a la llista de Junts. La junta electoral dirimirà quan prendrà possessió.

La renúncia de Mir suposarà també canvis al consell comarcal de les Garrigues, on és vicepresident primer per JxCat a l’equip que dirigeix Jaume Setó.

Divuit anys a l’ajuntament, deu com a alcalde

Enric Mir ha estat els últims divuit anys formant part del ple de l’ajuntament de les Borges Blanques, deu dels quals com a alcalde. El mateix alcalde va assenyalar ahir dijous que el relleu suposarà un “nou impuls per a la ciutat” de la mà de Núria Palau, si bé el primer edil va descartar confirmar encara que sigui la seua substituta.

tracking