SEGRE

POLÍTICA RELLEUS

Esquerra assumeix per primer cop l'alcaldia d'Odèn

Per acord de govern, i Albert Solé relleva Vilaginés (AEI)

Albert Solé, amb la vara d’alcalde després del ple de relleu.

Albert Solé, amb la vara d’alcalde després del ple de relleu.AJUNTAMENT ÒDEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Solé, d’ERC, va ser investit alcalde d’Odèn divendres passat i va agafar el relleu a Pere Vilaginés, de l’Agrupació d’Electors Independents, amb la qual cosa es compleix el pacte de govern entre les dos formacions després de les eleccions municipals del 2019. Aquesta serà la primera vegada en què els republicans governen al municipi. El relleu d’Odèn ha estat l’onzè canvi en una alcaldia d’aquest mandat a Lleida i se’ls suma el del consell del Sobirà.

Precisament, el pacte d’Esquerra amb l’Agrupació d’Electors Independents d’Odèn va permetre als dos grups sumar majoria absoluta a l’ajuntament a l’obtenir dos regidors cada candidatura. L’acord va deixar fora l’històric Andreu Alet, de Junts per Odèn, que va obtenir tres edils i que va ser alcalde des del 1979 fins al 2015.

El canvi d’alcaldia d’Odèn és l’onzè que es registra aquest mandat a les comarques de Lleida

Albert Solé va apuntar ahir que durant aquest mes de juliol es preveu aprovar un nou cartipàs, ja que hi haurà canvis a les carteres actuals. Solé va apuntar que l’objectiu és prioritzar la millora de camins del municipis així com les comunicacions digitals. “Hem d’aconseguir que no hi hagi cap punt del municipi sense cobertura o accés a internet”, va dir. Va incidir en el projecte d’una depuradora d’aigües i a cobrir la piscina de les salines per aconseguir que no sigui un punt turístic estacional i es pugui visitar durant tot l’any.

Per la seua part, l’alcalde sortint continuarà com a regidor a l’equip de govern de l’ajuntament.

tracking