SEGRE

EQUIPAMENTS COSSOS DE SEGURETAT

La seu de Mossos a Mollerussa costarà sis milions i estarà el 2024

Les obres de la nova comissaria començaran a finals del 2022 || Tindrà una aula de formació i galeria de tir per donar servei a la Regió Policial de Ponent

El conseller Elena i altres autoritats escoltant ahir les explicacions sobre la futura comissaria.

El conseller Elena i altres autoritats escoltant ahir les explicacions sobre la futura comissaria.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova comissaria de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Pla d’Urgell-Garrigues a Mollerussa estarà a punt a mitjans del 2024. Ara s’ha adjudicat la redacció del projecte i es preveu que les obres comencin a finals de l’any que ve. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar ahir durant una visita als terrenys on es construirà la comissaria que suposa una “inversió potent de sis milions d’euros”. Va destacar que s’ubicarà al costat del parc de bombers, que “permet generar sinergies” i va assenyalar que durant la crisi sanitària del coronavirus “hem comprovat com era d’important la relació i la coordinació entre tots els cossos”.

Per la seua part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assenyalar que serà un “edifici diferent, singular, únic també a Catalunya, amb unes possibilitats no només funcionals d’atenció al ciutadà, sinó també a nivell intern del cos que permetran que vinguin agents a formar-se”. En aquest sentit, des de la conselleria d’Interior van apuntar que la comissaria inclourà una aula de formació i una galeria de tir per poder donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial de Ponent.

El nou equipament s’ubicarà a peu de la carretera de Linyola (LP-3322), al costat del parc de Bombers de Mollerussa. A més a més, per a la seua construcció s’utilitzaran materials de baix impacte ambiental, l’edifici disposarà de plaques solars i també serà autosuficient a nivell energètic.

D’altra banda, Elena també va participar en la junta local de seguretat de la capital del Pla d’Urgell. A la tarda, el conseller va visitar la comissaria dels Mossos de Lleida i es va reunir amb els comandaments regionals i també estava previst que acudís al parc de bombers de Lleida i a la seu dels Agents Rurals.

En un altre ordre de coses, el conseller d’Interior va aprofitar per agrair als ciutadans “la paciència i la responsabilitat que han tingut durant aquests setze mesos de pandèmia” i va demanar “un esforç més” després d’aprovar-se el toc de queda nocturn als municipis amb més incidència (vegeu la pàgina 7). Elena també va agrair la feina que han dut a terme els cossos de seguretat.

tracking