SEGRE

EDUCACIÓ INFRAESTRUCTURES

A concurs el col·legi d'Albesa, que costarà 3,6 milions i estarà el 2022

Licitat el projecte i l'execució d'obra en la mateixa fase per reduir els terminis

Manifestació dels pares el 2019 davant del col·legi actual.

Manifestació dels pares el 2019 davant del col·legi actual.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha tret a concurs la redacció i l’execució del nou col·legi d’Albesa per un import de 3,6 milions d’euros amb la intenció d’estrenar-lo de cara al curs escolar 2022-2023. La redacció del projecte ha d’estar en sis mesos i l’execució de l’obra, en nou. Precisament, l’empresa pública Infraestructures de Catalunya ha licitat en una mateixa fase la redacció del projecte i l’execució per reduir els terminis del nou centre, anomenat l’Àlber.

El centre tindrà una sola planta (una línia) i comptarà amb una aula de psicomotricitat, una altra de música, menjador i cuina, nou aules, una pista polivalent i altres espais lúdics. També disposarà d’una biblioteca, vestidors i banys a la zona exterior. L’equipament comptarà amb sistemes de climatització eficients a través d’energies renovables.

La conselleria d’Educació va agilitzar l’estiu passat el projecte després d’anys de reclamacions de la comunitat educativa a causa del deteriorament de l’actual edifici que acull l’escola municipal d’Albesa, que té més de setanta anys. El mes d’abril passat va finalitzar un procés participatiu que havia començat al setembre per definir com havia de ser el nou centre amb les aportacions de tota la comunitat educativa i es va consensuar el disseny del col·legi, que servirà com a punt de partida per a la redacció del projecte, ara a concurs.

Els pares i mares dels 126 alumnes del centre han reclamat durant anys a la conselleria d’Educació un nou equipament amb mobilitzacions com a mesura de pressió exigint que fos digne i amb totes les garanties de seguretat. Així mateix, l’any 2019 també van demanar obres d’urgència a l’actual edifici abans de començar el curs a causa del deteriorament de les finestres i els serveis de l’edifici.

tracking