SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Veïns de Sant Domí paralitzen obres d'Endesa a Sant Guim

Protesten perquè un grup electrogen va causar una sobrecàrrega i els va fer malbé els electrodomèstics || L'elèctrica assegura que indemnitzarà els desperfectes

Veïns i operaris parlant durant el boicot als treballs, que finalment es va aixecar.

Veïns i operaris parlant durant el boicot als treballs, que finalment es va aixecar.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Sant Domí (Sant Guim de Freixenet) van boicotejar ahir els treballs de millora de la línia elèctrica entre aquesta població i Sant Guim per exigir a Endesa que reconegui els danys causats per una sobrecàrrega que va provocar desperfectes als electrodomèstics.

Això va tenir lloc divendres passat, dia 9, quan a causa de les tasques que porta a terme la companyia elèctrica es va instal·lar un grup electrogen perquè els veïns no es quedessin sense llum. Fonts d’Endesa van apuntar que aquest “era d’una tensió més alta de la que corresponia” i el van desconnectar al detectar l’error. Aquesta sobrecàrrega a la xarxa va calcinar electrodomèstics a la pràctica totalitat de les cases de Sant Domí. Segons va explicar Pere Solé, exalcalde i veí del poble, el global dels danys ascendeix a més de 60.000 euros.

La companyia assegura que treballen “des del primer moment” per reforçar la línia elèctrica

Fonts d’Endesa van destacar que després del que va succeir divendres passat es van posar en contacte amb l’ajuntament i li van enviar la pòlissa de responsabilitat civil. En aquest sentit, van afirmar que es tramitaran les indemnitzacions corresponents. No obstant, els veïns exigeixen un document per escrit que reconegui que els desperfectes han estat provocats pels treballs de la companyia.

Per tot plegat, ahir a les 6.45 hores els veïns es van traslladar fins al transformador de la població en el moment en què s’anaven a reprendre els treballs de millora de la xarxa i, després de parlar amb els responsables, es van paralitzar les obres. No obstant, els treballs es van reprendre unes hores més tard.

Queixes a Bell-lloc i Sidamon pels microtalls

Els alcaldes de Bell-lloc, Ramon Cònsola, i Sidamon, Dolors Tella, van presentar ahir al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural unes 860 firmes de veïns i empreses dels dos municipis que es queixen pels microtalls de llum.

Així mateix, van demanar una reunió amb el director dels serveis territorials del departament a Lleida i amb responsables d’Endesa. Cònsola va explicar que al juny es van arribar a registrar fins a cinc talls en el subministrament al dia i va assenyalar que al seu municipi s’han recollit unes 600 firmes. Per la seua part, Tella va apuntar que en el seu cas van ser 264 queixes.

Al seu torn, fonts d’Endesa van assenyalar que durant el mes passat es van registrar “diversos microtalls” en aquestes dos localitats del Pla d’Urgell. En aquest sentit, van destacar que “des del primer moment ho estem analitzant i treballant” i van apuntar que s’ha revisat la línia. Van assenyalar que aquesta setmana i la passada estan duent a terme treballs en tensió per reforçar la infraestructura, unes tasques que continuaran la setmana vinent. Van assegurar que “a mesura que han avançat les tasques la situació ha anat millorant” i van afirmar que a Sidamon no hi ha talls de llum des del 21 de juny. Van mostrar “disposició total” per parlar sobre la situació.

tracking