SEGRE

EQUIPAMENTS SEGURETAT

Vielha desmantella les restes de l'antiga estació de Tuca

L'ajuntament destina uns 39.000 euros a aquests treballs

Imatge del cablatge retirat.

Imatge del cablatge retirat.AYUNTAMIENTO DE VIELHA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vielha ha retirat elements de ferro i cablatge de l’antiga estació d’esquí de Tuca, que va tancar a la dècada dels vuitanta. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va explicar ahir que aquests treballs s’han dut a terme per “seguretat” i va recordar que la muntanya pertany a l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Betren. El projecte es va adjudicar el mes de juny passat a la firma Construcciones Santiago Vidal, per aproximadament 39.000 euros.

D’aquesta manera, el consistori es fa càrrec de les tasques que van quedar pendents després de la clausura de les pistes. Serrano va apuntar que després del tancament de Tuca, una empresa va retirar part del material i va deixar entre les pilones els cables estirats.

Val a recordar que el juliol del 2010, l’ajuntament de la capital aranesa va instar l’empresa encarregada de liquidar les propietats de l’antiga estació a continuar amb el desmantellament de les instal·lacions, després que els treballs per retirar els antics remuntadors i altres infraestructures portessin mesos paralitzats per desavinences entre la liquidadora i l’empresa que va contractar per executar aquestes tasques..

A la memòria valorada del projecte per millorar la seguretat de les instal·lacions, es detalla que “es troben molt deteriorades pel pas del temps”. Aquest preveu, a més de la retirada de cables i elements de ferro dels telecadires i teleesquís, actuacions als equipaments de la ja desapareguda estació. Per exemple, a la cafeteria Artigarits 1.500, preveuen el tancament de “tots els possibles accessos a l’interior”, mentre que en el cas de l’antiga escola d’esquí i magatzem col·locaran pedres “de grans dimensions per evitar l’accés amb vehicles a la part superior”.

tracking