SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Projecte per consolidar cinc esglésies de Lladorre

Es destinarà 180.000 euros per fer visitables els temples

Imatge d’arxiu de Sant Martí de Lladorre.

Imatge d’arxiu de Sant Martí de Lladorre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lladorre ha donat llum verda al projecte per restaurar i consolidar cinc esglésies del municipi.

Es tracta dels temples de Sant Martí de Lladorre; Sant Bartomeu de Tavascan; Sant Corneli-Sant Cebrià de Lleret; Sant Pere de Boldís de Jussà i Sant Fruitós de Boldís de Sobirà. L’alcalde, Salvador Tomàs, va explicar que l’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir consolidar els temples, alguns dels quals tenen desperfectes a l’estructura i teulades per la falta de manteniment els últims anys.

“Volem mantenir dempeus el patrimoni cultural del municipi i fer-los tots visitables”, va explicar Tomàs. De fet, algun dels temples ja acull algun acte lúdic i cultural, però “és necessari augmentar la seguretat”.

De la mateixa manera, va afegir que la humitat i les filtracions d’aigua han fet malbé algunes de les cobertes i caldrà fer alguna actuació més precisa.

En aquest sentit, el primer edil va apuntar que van sol·licitar ajudes al bisbat d’Urgell per intervenir en els temples i han aconseguit una aportació de 2.500 euros per església. La inversió prevista en la restauració i consolidació ascendeix a 178.000 euros. Les obres s’executaran per fases entre aquest exercici i l’any que ve, i el consistori compta amb una subvenció del departament de Cultura.

La falta de manteniment en algunes esglésies ha provocat danys en estructura i teulades

Val a recordar que altres esglésies de Lleida com les de Naut Aran també preveuen acollir actes lúdics i culturals a més de misses després d’un acord amb el bisbat d’Urgell, que va acceptar cedir-les a l’ajuntament durant els propers cinquanta anys.

tracking