SEGRE

RAMADERIA TRANSHUMÀNCIA

Tres mil ovelles 'envaeixen' Vilaller en la ruta cap a la boca sud del túnel de Vielha

Imatge de les ovelles al seu pas ahir per Vilaller.

Imatge de les ovelles al seu pas ahir per Vilaller.AYUNTAMIENTO DE VILALLER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes tres mil ovelles van envair ahir Vilaller. El ramat va passar a primera hora del matí per aquest municipi de l’Alta Ribagorça en la seua ruta cap a la boca sud del túnel de Vielha. La seua transhumància va començar a principis del mes de juny passat, quan aproximadament 2.700 exemplars van partir en camions des de Castelldans fins a Obís (Ribagorça aragonesa).

El ramader Marc Feixa, responsable del ramat, va explicar ahir que van estar en aquest poble del Pirineu aragonès fins divendres. Així mateix, va apuntar que a Ginast se’ls van sumar quatre-centes ovelles més.

La previsió era que ahir mateix arribessin a la seua destinació, a la boca sud del túnel de Vielha, on pasturaran fins al mes d’octubre. Serà llavors quan emprendran el camí de tornada cap a Obís, on s’estaran fins al novembre i després tornaran a Castelldans, segons va assegurar Feixa.

Durant la transhumància és habitual que els ramats passin pels pobles de les comarques del Pirineu fent camí cap a l’alta muntanya. Per exemple, a començaments de juny un centenar de vaques i vedells de l’explotació Ecològica Cuberes de Gerri van recórrer la carretera N-260 al seu pas per Gerri de la Sal (Baix Pallars).

tracking