SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un espectacular incendi calcina 4 magatzems i el remolc d'un camió a Torrelameu

Es va declarar ahir a les 17.47 hores en un frigorífic del vehicle pesant i es va propagar cap a les naus || En l'extinció van participar més de vint dotacions dels Bombers i no es van haver de lamentar ferits

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van treballar durant tota la tarda d’ahir en l’extinció d’un aparatós i espectacular incendi a Torrelameu que va calcinar quatre magatzems, el remolc d’un camió frigorífic, palets i altre material. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 17.47 hores i fins al lloc en el qual es va declarar, al carrer Balaguer, es van desplaçar més d’una vintena de mitjans, entre els quals un d’aeri.

Tot sembla indicar que el foc hauria començat al remolc d’un camió frigorífic o a les seues proximitats i es va propagar ràpidament a uns palets i a quatre magatzems propers, que van quedar totalment destrossats. A les 19.24 hores els Bombers van donar el foc per confinat i van fer un perímetre de seguretat per evitar que tornés a propagar-se. La virulència de les flames va provocar una densa columna de fum negre que es podia veure a quilòmetres de distància. En el dispositiu també van participar els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Van tardar una hora i mitja a poder confinar el foc i el fum podia veure’s a quilòmetres de distància

L’alcalde de la localitat, Carles Comes, va explicar que “ha estat molt virulent, però el gran desplegament de mitjans ha evitat que l’incendi es propagués a altres zones. Les naus, que són d’una mateixa família, han quedat completament destrossades en qüestió de minuts i s’ha calcinat tota la maquinària i material que hi havia a l’interior”. Carles Comes va afegir que cap persona va resultar ferida i que tampoc s’havia hagut de desallotjar cap veí.

Focs de vegetació

D’altra banda, tres dotacions dels Bombers van treballar ahir dissabte al matí en l’incendi en un femer a Ivorra, a la Segarra. Van ser alertats a les 9.11 hores. Poc després, a les 10.34 hores, es va produir un petit foc forestal a l’Albi al costat de la carretera N-240. Es van calcinar uns 200 metres quadrats. Al migdia, a les 12.14 hores, es va declarar un foc de vegetació agrícola a Puiggròs al costat de la carretera L-200. Hi van treballar tres vehicles i es van cremar uns 600 metres quadrats.

Divendres a la nit també es va registrar un altre incendi agrícola a Vilanova de la Barca. Pel que sembla, va ser causat per l’electrocució d’una cigonya en una torre elèctrica. Es va declarar a les 21.41 hores al costat de la C-13 i es van activar tres dotacions. I a Lleida, van apagar un petit foc sota del pont de Príncep de Viana.

Els Bombers van tardar una hora i mitja a poder confinar el foc, que va ser molt virulent.

Els Bombers van tardar una hora i mitja a poder confinar el foc, que va ser molt virulent.GERARD HOYAS

Els Bombers van tardar una hora i mitja a poder confinar el foc, que va ser molt virulent.

Els Bombers van tardar una hora i mitja a poder confinar el foc, que va ser molt virulent.GERARD HOYAS

tracking