SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Fraga protegirà restes d'interès que puguin destapar-se a Casa Dueso

L'ajuntament respon al PSOE, que va demanar aclarir què farà “si hi apareix patrimoni”

Diverses propostes - Les propostes per recuperar el solar de Casa Dueso (a la imatge) plantegen, per exemple, un pàrquing cobert de dos plantes amb capacitat per a una mica més de quaranta vehicles o la creació d’una plaça a diferents altures ...

Diverses propostes - Les propostes per recuperar el solar de Casa Dueso (a la imatge) plantegen, per exemple, un pàrquing cobert de dos plantes amb capacitat per a una mica més de quaranta vehicles o la creació d’una plaça a diferents altures ...JAVI LABAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga protegirà les restes arqueològiques d’interès que puguin trobar-se al solar de Casa Dueso, que ara es vol recuperar, la qual cosa comptarà amb un procés participatiu.

Així ho van assegurar ahir fonts del consistori, que van apuntar que, en cas que aquests apareguin, es durà a terme “el tractament que correspongui”, sempre amb el “major criteri i respecte pel patrimoni local”. El govern local (PP) va respondre així al PSOE, a l’oposició, que va demanar “que s’aclareixi la posició de l’ajuntament si hi apareixen elements de patrimoni històric”.

Va recordar que “existeix documentació en la qual es constata l’existència de passadissos en aquest espai que comunicarien amb l’església de Sant Pere” i van afegir que “no és estrany que hi apareguin altres elements”..

Van afirmar que “hauria de tenir-se clar què es farà arribat el moment per evitar que es repeteixi el que ha ocorregut amb el pou de gel”. La comissió provincial de Patrimoni del Govern d’Aragó va paralitzar la recuperació d’aquest pou, encara que l’ajuntament ja va avançar que presentaria propostes alternatives a aquest organisme (vegeu SEGRE del passat dia 6).

La capital del Baix Cinca impulsa un procés participatiu, que acabarà el proper mes de setembre, per recuperar el solar de Casa Dueso. L’ajuntament planteja quatre propostes per a aquesta zona, el pressupost de les quals oscil·la entre els 388.000 euros i 1,1 milions.

tracking