SEGRE

CLIMA ESTUDIS

Experts mundials estudien el canvi climàtic al Pla

Incloses la NASA i l'Agència Espacial Europea || Investigació sobre predicció climàtica i gestió de l'aigua en l'agricultura

Imatge de representants d’alguns dels organismes que participen en el projecte.

Imatge de representants d’alguns dels organismes que participen en el projecte.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El model agrari de Lleida és el protagonista d’un estudi mundial sobre predicció climàtica i gestió de l’aigua en l’agricultura. La NASA, l’Agència Espacial Europea, el Centre Nacional d’Investigacions Meteorològiques de França i representants d’altres organismes s’han instal·lat al Pla per estudiar els efectes del canvi climàtic en la demanda d’aigua en els cultius. L’IRTA i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també participen en la iniciativa.

Josep Ramon Miró, de l’SMC, va explicar que “els models de predicció no són del tot precisos en aquestes zones semiàrides i s’ha d’estudiar amb més detall la manera en què interactuen els diferents usos del sòl amb l’atmosfera i avaluar quin efecte tenen sobre els processos que generen núvols i les tempestes d’estiu”. Per la seua part, Joaquim Bellvert, de l’IRTA, va assenyalar que “necessitem aprendre a gestionar l’aigua i disposar d’eines tecnològiques que ens permetin saber de forma més precisa quanta en podrem utilitzar en un futur”.

Avions equipats amb sensors tèrmics, radar i hiperespectrals sobrevolaran la zona i la informació s’utilitzarà per a futures missions espacials.

Imatge de representants d’alguns dels organismes que participen en el projecte.

Imatge de representants d’alguns dels organismes que participen en el projecte.ACN

tracking