SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Mollerussa, en un estudi internacional sobre exclusió en la vellesa

Imatge d’una de les entrevistes de l’estudi internacional.

Imatge d’una de les entrevistes de l’estudi internacional.AYUNTAMIENTO DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa col·labora en un estudi internacional que investiga els factors determinants de l’exclusió social vinculada a la vellesa. La coordinació va a càrrec d’un equip de la universitat de Brno, a la República Txeca, i hi participen 7 països: Àustria, Irlanda, Israel, Noruega, la República Txeca, Suècia i Espanya.

L’alcalde, Marc Solsona, va destacar que el fet que es compti amb el municipi per a aquesta investigació posa en relleu el treball fet a nivell intern des de l’ajuntament i “dona un punt d’excel·lència a les polítiques que duem a terme i que posen les persones en el centre”.

El consistori ha fet d’enllaç entre els investigadors de la Universitat de Barcelona, que també col·labora en la iniciativa, i les 4 persones seleccionades de la capital del Pla, dos homes i dos dones de més de 50 anys de diferents perfils d’edat i que formen part de la mostra de 30 persones del conjunt de l’Estat. Aquestes entrevistes, que es van dur a terme a les dependències municipals a finals de juny, formen part del segon bloc de l’estudi que s’està duent a terme.

Dos dones i dos homes de Mollerussa participen en aquesta iniciativa europea

La investigació es completa amb un bloc a través del qual es fa una anàlisi de dades dels 7 països estudiats, extretes de l’enquesta de salut, envelliment i jubilació a Europa.

tracking