SEGRE

AGRICULTURA PROMOCIÓ

Aquests són els curiosos reclams turístics de la província de Lleida

Fins a l’actualitat només se celebrava un cap de setmana i ara també s’han programat activitats durant la resta de l’any en algunes de les empreses

Imatge d’una activitat del ‘Benvinguts a Pagès’ del 2019.

Imatge d’una activitat del ‘Benvinguts a Pagès’ del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 21 explotacions agrícoles i ramaderes de les comarques de Lleida ofereixen activitats tot l’any. Es tracta d’experiències turístiques en el marc de la iniciativa Benvinguts a Pagès, que impulsa Prodeca (empresa pública de la Generalitat). Fins a l’actualitat només se celebrava un cap de setmana i ara també s’han programat activitats durant la resta de l’any en algunes de les empreses.

En concret, participen en aquest projecte 5 explotacions del Segrià, 4 de la Segarra, 4 de la Noguera, 3 de les Garrigues, 2 del Pallars Jussà, 1 de l’Alta Ribagorça, 1 de l’Urgell i 1 de l’Alt Urgell. Per exemple, els visitants poden participar en el procés de recol·lecció del safrà al Jussà o donar el biberó a corders a les Garrigues.

Amb empreses del Segrià, Segarra, Jussà, Noguera, Urgell, Garrigues, Ribagorça i Alt Urgell

Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, va explicar que “responem a una demanda del sector que, a través d’aquestes visita de pagament, podrà obrir una nova via de negoci amb unes estades de primer nivell, que en alguns casos incorporen degustacions de productes”.

Aquestes activitats ja es poden reservar al web totlany.benvingutsapages.cat. En el conjunt de Catalunya hi ha un centenar d’explotacions que participen en aquesta iniciativa, oferint experiències turístiques de qualitat per fomentar la venda de proximitat, la revalorització de la pagesia i el producte local.

D’altra banda, els pròxims 2 i 3 d’octubre se celebrarà la festa Benvinguts a Pagès, que l’any passat no es va poder organitzar a causa de la pandèmia. La principal novetat d’aquesta edició serà l’obligatorietat de fer reserva prèvia per assistir a les activitats. “Els pagesos estan responent amb entusiasme i il·lusió, tenen ganes d’obrir les portes de casa seua i explicar a la ciutadania el seu dia a dia”, va dir Sentmartí.

S’ha de recordar que en les cinc edicions que s’han celebrat de la festa més de 100.000 persones han visitat les prop de 800 explotacions, 930 allotjament i més de 750 restaurants de tot Catalunya que han participat en la iniciativa fins al moment.

tracking