SEGRE

POLÍTICA PARTITS

La CUP s'incorpora al govern d'ERC del consell de de la Segarra

La cupaire Dània Verdés se sumarà als 9 consellers republicans i tindran majoria || Per la seua part, Junts renovarà la meitat dels seus representants i ERC substitueix Santacana per Ricard Vicente

Imatge d’arxiu d’un consell d’alcaldes de la Segarra.

Imatge d’arxiu d’un consell d’alcaldes de la Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’única consellera de la CUP a la Segarra i edil de Sant Guim de la Plana, Dània Verdés, entrarà en el govern de la corporació comarcal per donar estabilitat a un ens en contínues disputes. Fins ara, ERC estava al capdavant del consell, tot i que amb minoria. Els republicans compten amb 9 dels 19 escons i aquest any ja van necessitar pactar amb la CUP l’aprovació del pressupost.

Amb tot, on més afloren les disputes és al consell d’alcaldes. En les seues reunions es fa molt palpable la fragmentació entre formacions i a nivell intern, tant a ERC com a Junts. Val a recordar que des de fa més de 5 anys el consell està immers en diversos contenciosos pel subministrament d’aigua de boca i la solució no arriba precisament per la fragmentació existent del vot intern entre els primers edils de la Segarra.

La consellera comarcal dels anticapitalistes tindrà la cartera de Sostenibilitat i Medi Ambient

En virtut del pacte, Verdés s’ocuparà de l’àrea de Sostenibilitat i Canvi Climàtic. La creació d’aquesta nova cartera respon als nombrosos pronunciaments del consell en contra de la instal·lació descontrolada de parcs eòlics i fotovoltaics a la comarca.

La CUP va assegurar que es crearà una comissió que farà seguiment de l’acció de govern i del desenvolupament i implementació dels compromisos. Per la seua part, ERC va explicar que per a l’àrea de Sostenibilitat i Canvi Climàtic serà clau la reactivació de l’Oficina Comarcal de l’Energia, que ha d’assessorar i col·laborar en la gestió energètica dels ajuntaments, entre altres assumptes.

L’entrada de la nova consellera en el govern tindrà lloc durant el ple del dia 28. En aquesta sessió també s’aprovarà la marxa de l’alcalde de Cervera, Joan Santacana, del consell, coincidint amb la meitat del mandat. Li prendrà el relleu Ricard Vicente, membre de l’antiga MES, que ja es va ocupar en el passat mandat de la cartera de Règim Intern.

Per la seua part, Junts també projecta canviar la meitat dels consellers. Segons el seu portaveu, Ramon Augé, volen donar la màxima presència als membres de les 19 candidatures que la formació va presentar a la Segarra en les passades eleccions municipals.

Augé va dir que aquesta setmana està previst decidir els relleus, encara que va avançar que es mantindrà el nucli dur de la formació a la corporació comarcal, que està encapçalat, entre altres, per l’alcaldessa de Tarroja de Segarra i presidenta del consell d’alcaldes, Imma Secanell.

tracking