SEGRE

SUBMINISTRAMENTS AIGÜES

Torres de Segre, dos setmanes sense aigua potable després de l'abocament

Les últimes anàlisis encara han detectat traces d'hidrocarburs a la xarxa d'aigua

Un camió cisterna extreia el passat dia 5 hidrocarbur retingut als cordons de contenció.

Un camió cisterna extreia el passat dia 5 hidrocarbur retingut als cordons de contenció.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa dos setmanes que els veïns de Torres de Segre no poden fer servir l’aigua de l’aixeta per consumir ni cuinar després de l’abocament al canal de Seròs del passat dia 4. Després d’aquest incident, les anàlisis no van detectar traces d’hidrocarburs a la xarxa d’aigua d’aquest municipi del Baix Segre fins passats uns dies.

L’alcalde, Joan Carles Miró, va explicar ahir que les últimes analítiques, que es van dur a terme el passat dia 15 a la captació del canal de Seròs i a la font del municipi, van determinar que es continuaven superant per molt poc els límits d’hidrocarburs perquè l’aigua fos apta per al consum. Miró va assegurar que han netejat la xarxa d’aigua des de la captació fins al dipòsit, on també han dut a terme una neteja. Ara esperen noves anàlisis.

Val a recordar que els 24 pobles que es proveeixen de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues van estar 9 dies sense poder beure de l’aixeta a causa de l’abocament d’hidrocarburs, que va arribar fins a l’embassament d’Utxesa. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va donar per tancat l’episodi el dia 8 sense trobar els responsables dels fets. Això va provocar queixes dels municipis afectats i ara l’Albagés recull firmes (vegeu el desglossament).

“L’objectiu és deixar constància de les queixes, la desatenció i desinformació que rebem per part dels organismes competents”, va dir. Va afegir que l’afectació per als pobles de la Mancomunitat d’Aigües va ser considerable i “no vam rebre l’atenció necessària per intentar solucionar aquesta problemàtica amb la major celeritat possible”.

L’Albagés recull firmes i denuncia “desatenció” L’ajuntament de l’Albagés ha iniciat una recollida de firmes després de l’abocament d’hidrocarburs al canal de Seròs i el pantà d’Utxesa del 4 de juliol passat. L’alcalde, Víctor Masip, va explicar que els veïns interessats a manifestar el seu malestar poden anar per les dependències municipals i firmar.

tracking