SEGRE

POLÍTICA JXCAT

Junts convida a sumar alcaldes d'altres partits per al 2023

La formació aspira a ser la primera força en les pròximes municipals || Sànchez descarta “coalicions generalitzades”

Jordi Sànchez, amb Enric Mir i la tinent d’alcalde, Núria Palau.

Jordi Sànchez, amb Enric Mir i la tinent d’alcalde, Núria Palau.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va afirmar ahir a les Borges Blanques que el projecte polític de la formació és “jove però potent”, amb una clara vocació municipalista i que treballen amb l’objectiu de ser la primera força política “a tot el país”.

Va afegir que seran “generosos i flexibles” per incorporar “desenes de persones, que actualment són alcaldes o regidors d’altres formacions polítiques” i buscaran “sumar el màxim de propostes al vot sobiranista”. “Construirem un projecte fort i potent obert a molta gent que encara no ha fet el pas a Junts però que sabem que el faran”, va afirmar.

Aquesta reflexió té especial incidència en els edils del PDeCAT, ja que Junts no preveu presentar-se a les municipals amb els seus antics companys de partit.

Sánchez va dir que aspiren presentar llistes a tots els municipis de Catalunya a les municipals del 2023 de forma “clara i nítida” descartant “coalicions generalitzades” amb altres partits. Va apuntar que es buscaran els millors mecanismes perquè les municipals siguin una nova victòria per a l’independentisme, liderada per Junts.

Sánchez es va reunir amb els coordinadors comarcals a Lleida per abordar els reptes pendents de cara al 2023 i va estar acompanyat per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, el secretari d’organització, David Saldoni, i el delegat del Govern al Pirineu, Ricard Pérez.

Agraeix a l’actual alcalde de les Borges, Enric Mir, “la seua tasca i compromís” en els últims 10 anys

De fet, la llista de Junts a la capital de les Garrigues serà una de les que presentaran canvis, després que l’actual alcalde, Enric Mir, treballi per deixar l’alcaldia aquest estiu al cap de deu anys. El seu lloc l’ocuparà la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, una vegada l’hagi ratificat el partit.

Sánchez va demanar no oblidar els exiliats i les persones en procediments judicials oberts perquè “la repressió continua”. Va exigir al Govern espanyol que reconegui la immunitat que el Tribunal de Justícia Europea ha donat a l’expresident Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

tracking