SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Tot el tram aranès de la C-28, en obres per guanyar seguretat

La inversió de les diferents actuacions arriba als 10,9 milions

Obres de conservació del ferm al tram entre Garòs i Casarilh.

Obres de conservació del ferm al tram entre Garòs i Casarilh.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat porta a terme diferents actuacions de millora en el tram aranès de la C-28 que permetran augmentar la seguretat d’aquesta carretera amb una inversió que ascendeix als 10,9 milions d’euros.

Concretament, s’ultima l’ampliació de la calçada en 4 quilòmetres de la carretera de la Bonaigua, entre el revolt de Tonyon i el límit amb el Sobirà, la qual cosa millorarà la comoditat i la seguretat en la conducció. Els treballs han suposat una inversió de 7 milions d’euros i han permès eixamplar la calçada dels cinc metres fins als set, més el voral.

Així mateix, també s’instal·la una visera antiallaus al tram de Baqueira-Val de Ruda, a Naut Aran, una actuació que implica una inversió de 2,1 milions i se suma a les obres que la Generalitat du a terme per protegir la carretera de possibles allaus i minimitzar l’afectació a la mobilitat d’aquest accés a l’hivern. Es treballa en un tram de 160 metres i la visera té una longitud de 120 metres.

A més, la Generalitat ha adjudicat per 1,8 milions l’estabilització d’emergència d’un tram de la C-28 al seu pas per Naut Aran.

Els treballs s’allargaran sis mesos i s’actuarà en un tram d’uns 100 metres en els quals es millorarà l’estabilitat d’un talús i es preveuen murs d’escullera, el clavetejat del terreny i la construcció d’una pantalla de pilons, entre altres actuacions de seguretat d’aquesta via.

tracking