SEGRE

TURISME RUTES

El Jussà culmina el sender entre Sant Antoni i Terradets

Inversió d'un milió per al tram de Salàs a Castell de Mur

Imatge del tram ja executat entre la Pobla i Salàs.

Imatge del tram ja executat entre la Pobla i Salàs.J. PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Jussà ha impulsat l’itinerari per als vianants i per a bicicleta seguint camins existents al marge dret del riu Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets, concretament entre les localitats de Salàs del Pallars i Cellers (Castell de Mur), amb una longitud d’uns 7 km. Amb aquest projecte es dona continuïtat a la via del marge de l’embassament de Terradets, on l’itinerari creat el 2013 ha suposat un revulsiu per dinamitzar el turisme familiar al Jussà, i posteriorment, el 2015, al camí construït a la mateixa línia des de la Pobla de Segur a Salàs.

El president del consell del Jussà, Josep Maria Mullol, va explicar que l’objectiu és disposar d’un sender de 25,5 quilòmetres en total que ajudin a promoure un turisme responsable, respectuós amb el medi i que serveixi per dinamitzar l’economia local.

“Aquests senders permetran una mobilitat sostenible entre els pantans i l’espai fluvial de la Noguera Pallaresa.” Aquest tram preveu una inversió d’1,1 milions d’euros i compta amb subvencions del Feder, la Diputació de Lleida i els ajuntaments. Segons Mullol, “es busca compatibilitzar els usos lúdics i esportius amb la conservació del medi natural”, va dir.

Paral·lelament, va assegurar que el departament de Territori preveu invertir un altre milió d’euros a la Ruta dels Llacs, des de Lleida fins a la Pobla de Segur, i que al Jussà coincideix amb l’itinerari que uneix els dos embassaments.

El consell confia poder iniciar les obres de l’últim tram a començaments de l’any vinent..

tracking