SEGRE

TURISME TEMPORADA D'ESTIU

El turisme esquiva a Lleida els efectes de les noves restriccions i assoleix nivells del 2019

Hotels del Pirineu ronden el 90% els caps de setmana i a mitjans d'agost penjaran el cartell de 'complet' || El turisme rural registra poques anul·lacions i la demanda és molt alta per al mes vinent

El Tren dels Llacs va arrancar ahir el ferrocarril panoràmic, que va traslladar 90 passatgers de Lleida a la Pobla de Segur.

El Tren dels Llacs va arrancar ahir el ferrocarril panoràmic, que va traslladar 90 passatgers de Lleida a la Pobla de Segur.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector turístic està esquivant aquest estiu els efectes de les noves restriccions per la cinquena onada de Covid (sisena a Lleida) i registra xifres d’ocupació similars a les del 2019, any anterior a la pandèmia i l’estiu del qual va ser de rècord absolut per al sector al Pirineu i el pla.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va parlar ahir de “bona temporada” amb “nivells de fa dos anys” i va apuntar que els caps de setmana els hotels del Pirineu ronden el 80 i el 90% d’ocupació. A partir del 4 d’agost, va afegir, estaran al 90% i molts arribaran a la plena ocupació de cara al pont del 15.

L’elevat volum de reserves, va seguir el responsable d’hostaleria, es mantindrà fins a la quarta setmana d’agost, quan pot començar a reduir-se.

Tanmateix, com va ocórrer l’any passat, confien que l’ocupació es mantingui en bones xifres fins al setembre. “El Pirineu té molts metres quadrats”, va assenyalar Castellarnau a l’hora d’explicar l’elevada demanda de turisme a Lleida en plena onada de contagis.

“Una altra cosa és el sector del lleure nocturn”, castigat per les noves restriccions, que impliquen tocs de queda als municipis més afectats.

El president del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, Xacobe Bartolomé, va explicar que esdeveniments esportius com l’UTMB (trail) o el Pedals de Foc de finals de juny han atret milers d’esportistes a la vall i han ajudat a omplir-lo durant tot el mes. “Les reserves per a l’agost pinten bé, però cada vegada més són d’última hora.”

La portaveu de l’associació de càmpings de Lleida, Marta Cortina, va dir que al mes d’agost estaran “al màxim” si bé el mes de juliol “és en alguns llocs més fluix que el de l’any passat”. D’altra banda, les cases de pagès han registrat algunes cancel·lacions, especialment, a causa de la nova prohibició de reunions de més de deu persones (excepte de convivents) però “en la majoria dels casos el que han fet és reduir els grups”, va assenyalar Jaume Ramon, el portaveu. “Per al mes d’agost hi ha molta demanda”, va explicar, i ho va atribuir que la pandèmia incentiva el turisme de proximitat.

El tren panoràmic dels Llacs arranca amb 90 passatgers

El Tren dels Llacs va estrenar ahir la versió panoràmica dels combois, dos màquines dotades amb aire condicionat que operaran des d’ahir durant quatre setmanes per afrontar els trajectes durant les setmanes de més calor. Substitueix així el tren històric dels Llacs, sense refrigeració.

El panoràmic va traslladar ahir entre Lleida i la Pobla noranta passatgers. El tren turístic circula tots els dissabtes des del 3 d’abril fins al 30 d’octubre. Operarà 29 trajectes (quatre al panoràmic), la qual cosa equival a més de 2.500 viatgers durant tota la temporada. L’avaria del març no el va afectar.

El Tren dels Llacs va arrancar ahir el ferrocarril panoràmic, que va traslladar 90 passatgers de Lleida a la Pobla de Segur.

El Tren dels Llacs va arrancar ahir el ferrocarril panoràmic, que va traslladar 90 passatgers de Lleida a la Pobla de Segur.GERARD HOYAS

tracking