SEGRE

SUCCESSOS FOC

Denunciats per acampar il·legalment i encendre una foguera al Solsonès

Les comarques de Lleida compten amb 11 municipis en risc elevat d'incendi

Un agent dels Mossos d’Esquadra al costat de la foguera.

Un agent dels Mossos d’Esquadra al costat de la foguera.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar ahir set persones per fer acampada il·legal amb una foguera dins del terme municipal de Guixers, al Solsonès. La policia catalana va sorprendre els campistes cap a les 10 del matí i va aixecar tres actes de denúncia.

Els infractors anaven en tres furgonetes i havien passat la nit en un lloc no permès i, a més, havien encès un foc al bosc quan està absolutament prohibit per la Generalitat, que entre el 15 de març i el 15 d’octubre prohibeix del tot encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, especialment la crema de rostolls i restes agrícoles o de jardineria i els focs d’esbarjo; llançar objectes encesos; abocar escombraries i restes de qualsevol tipus que puguin ser causa de l’inici d’un foc, llançar coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc i la utilització de bufadors o similars en obres en terrenys forestals, poblats, o no per espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolten.

En l’actualitat Lleida compta amb onze municipis amb un risc elevat d’incendis entre els quals es troben Artesa de Segre, la Baronia de Rialb –l’accés del qual ha quedat tancat per als turistes–, Oliola, Ponts, Tiurana, Vilanova de l’Aguda, Abella de la Conca, Isona i Conca Dellà, Bassella, Coll de Nargó i Peramola.

A més, els Agents Rurals van tancar divendres passat diversos camins, en els quals només està permès el pas a veïns i serveis, i van desallotjar els turistes que havien accedit a paratges com el Forat del Buli.

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir la fase d’emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per a Incendis Forestals a Catalunya a causa de la “simultaneïtat de dos grans incendis actius” a Santa Coloma de Queralt, Tarragona, i un altre a Ventalló, Girona (vegeu la pàgina 12).

tracking