SEGRE

PROJECTES DIGITALITZACIÓ

Impulsen un prototip per digitalitzar el sector agrícola

Conveni de la FEMAC i Diputació

Firma del conveni ahir a la Diputació.

Firma del conveni ahir a la Diputació.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació i l’Associació de Fabricants i Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya (FEMAC) han firmat un conveni de col·laboració per impulsar la fabricació d’un prototip industrial Autonomous Electric Rolling Chassis (AERC), un projecte que contribueix a la digitalització del sector agrícola.

Es tracta d’una màquina modular que permet diferents configuracions segons la funcionalitat. El conveni estableix l’aportació del patronat de Promoció Econòmica de 7.400 euros a FEMAC per a l’execució aquest any 2021 del projecte i fabricació del prototip.

Per al president de l’entitat, Josep Ramon Pons, aquesta iniciativa permetrà noves incorporacions de tecnologia avançada en el món agrari. “Es tracta d’un projecte que pot optar al finançament de fons Next Generation”, va explicar. 

Amb aquest conveni l’entitat vol millorar la competitivitat dels fabricants catalans de producció agrícola. El president de la Diputació, Joan Talarn, va assegurar que el projecte representa l’hèlix de la transformació econòmica “perquè busca quines són les tecnologies necessàries per fabricar maquinària i identificar si al territori hi ha el fons tecnològic per a això”, va manifestar.

tracking