SEGRE

HABITATGES GESTIÓ PÚBLICA

La Generalitat gestiona més de 1.600 habitatges socials en 36 municipis de Lleida

Tots destinats a lloguers assequibles i per afrontar l'emergència en l'àmbit de la vivenda || Durant els tres últims anys el parc de pisos del Govern s'ha incrementat en 480 noves unitats

L’últim bloc que va adquirir la Paeria de Balaguer per destinar-lo al lloguer social.

L’últim bloc que va adquirir la Paeria de Balaguer per destinar-lo al lloguer social.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), gestiona un total de 1.632 habitatges socials en trenta-sis municipis lleidatans. La majoria d’aquests pisos són a les capitals de comarca i Lleida concentra el nombre més elevat d’habitatges de lloguer social, amb 830 pisos. El segueixen Mollerussa, amb 183 habitatges més; Balaguer amb 131; fins a 84 a Tàrrega; 65 a Cervera; 47 a la Pobla de Segur i 40 a la Seu d’Urgell. Són xifres de la mateixa AHC, malgrat que la conselleria de Drets Socials va dir en una resposta parlamentària publicada ahir que a Lleida són 1.357 habitatges.

Tot el parc de la Generalitat està destinat al lloguer social encara que també hi ha un lloguer a precari per a famílies amb una vulnerabilitat alta. El 2018 el parc d’habitatges de la Generalitat era a Lleida de 1.152 pisos, per la qual cosa s’ha incrementat en 480 unitats. La majoria d’aquests pisos han estat adquirits a través del dret de tempteig i retracte, pel qual el Govern adquireix pisos de bancs, procedents d’execucions hipotecàries o dacions a preus més mòdics que altres que vulguin adquirir-los.

A aquest parc d’habitatges de la Generalitat s’hi ha de sumar els que han comprat els ajuntaments per a lloguer social per l’increment de la demanda. És el cas de Balaguer, que ja disposa de fins a 54 pisos, tots llogats, i on l’oficina municipal d’habitatge rep cada dia una mitjana de set peticions per accedir a un habitatge social. A Mollerussa s’ha modificat el reglament del fons d’habitatge social per introduir la borsa de persones en llista d’espera del programa Compartir és viure i fixar en 150 euros l’import mensual del lloguer.

Les Borges Blanques tramita un reglament per detectar i mobilitzar immobles deshabitats a la capital.

Dotze pobles de les Garrigues, amb 423 cases buides Dotze pobles de les Garrigues sumen un total de 2.143 habitatges, dels quals 423 estan buits, la qual cosa representa un 19,7%. Segons dades obtingudes pel consell, 123 propietaris han manifestat la intenció de vendre o llogar i la resta no s’ho ha plantejat. A les Borges Blanques hi havia el 2011 fins a 3.000 pisos dels quals 1.000 estaven buits, segons dades del grup municipal d’ERC.

Andorra regula el preu del lloguer al Principat

La Taula d’Habitatge d’Andorra va acordar permetre un increment màxim del 10 per cent del preu del lloguer, només per a contractes prorrogats o caducats el 2019. L’increment estarà condicionat a un nou contracte de lloguer per a cinc anys. El preu del lloguer a Andorra ha portat que famílies del Principat optin per viure a la Seu d’Urgell, on els lloguers són més assequibles.

tracking