SEGRE

SERVEIS MASCOTES ABANDONADES

Mollerussa ajorna la reforma del refugi d'animals fins a l'any 2022

El consell descarta construir-ne un per al Pla i planteja convenis amb altres comarques

El refugi temporal d’animals, tancat.

El refugi temporal d’animals, tancat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ajorna, com a mínim fins a l’any que ve, les obres de reforma del refugi d’animals que va tancar a començaments del 2020 després de comprovar que l’edifici comptava amb deficiències estructurals i no s’adequava a les necessitats del servei.

Segons l’alcalde, Marc Solsona, el consistori ja compta amb el projecte de millora redactat pels serveis tècnics del consell comarcal, amb un pressupost d’uns 90.000 euros i que inclou canviar les plaques de fibrociment amb amiant, encara que no podrà portar-lo a terme aquesta anualitat per falta de pressupost. Malgrat tot, va remarcar que el consistori manté el servei d’atenció als animals abandonats i ha incorporat a la brigada municipal un treballador que es dedica a temps complet a tasques de protecció animal.

Solsona també va assegurar que el consistori buscarà agilitzar aquesta reforma ara que el consell del Pla d’Urgell ha decidit rebutjar la construcció d’un refugi comarcal, tal com va confirmar ahir el president d’aquesta entitat, Rafel Panadés.

Malgrat tot, el màxim representant de l’entitat comarcal va assegurar que és una problemàtica que els alcaldes de la comarca volen solucionar durant aquest mandat, per la qual cosa buscarà fórmules alternatives com podrien ser convenis amb protectores i refugis de diferents municipis la demarcació de Lleida. No va descartar un acord amb el consistori de la capital del Pla per poder portar animals abandonats dels pobles al seu futur refugi.

L’ajuntament de Mollerussa ja va habilitar en uns magatzems de l’Adif, davant de l’estació de tren, un refugi temporal d’animals abandonats a mitjans de l’any 2019 i el va tancar després de sis mesos d’activitat per reformar l’equipament.

tracking