SEGRE

SUCCESSOS ESTAFES

Una mestra de Balaguer denuncia que li han robat la identitat per estafar per internet

Assegura que només han necessitat una fotocòpia del seu DNI per obrir comptes bancaris al seu nom sense que ella ho sabés || Ja ha rebut cinc requeriments judicials de diferents parts de l'Estat

L’afectada ensenya les denúncies que ha rebut i que ha interposat ella a causa de l’estafa.

L’afectada ensenya les denúncies que ha rebut i que ha interposat ella a causa de l’estafa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Han tacat el meu nom per sempre.” Així s’expressa A.B., una mestra de Balaguer que denuncia que li han usurpat la identitat per cometre estafes per internet amb una fotocòpia del seu DNI.

Aquesta professora de 39 anys és investigada per estafa, encara que ella mateixa és víctima d’una trama a nivell mundial. Segons va explicar a RAC1 i a SEGRE, tot va començar el gener passat, quan va rebre una trucada al col·legi on treballa de la Policia Nacional d’Astúries per informar-li que estava sent investigada per estafa.

A partir del març, li van començar a arribar requeriments judicials i ja en porta cinc des de diferents parts de l’Estat. Segons va afirmar, el web Electroventas.eu venia aspiradors de la marca Dyson a un preu molt barat i els compradors feien una transferència bancària a un compte que havien obert al seu nom sense que ella ho sabés. “Els aspiradors no arribaven mai i els diners passaven d’un compte al meu nom a altres en paradisos fiscals”, va afegir.

Els estafadors també van posar un número de telèfon fals per poder operar. Quan els compradors van denunciar, la policia la va identificar a ella com la titular del compte. “Quan em van trucar em van preguntar si havia perdut el DNI i els vaig dir que no, que havia estat en càmpings on havien fotocopiat el document, però que no sabia com l’havien pogut obtenir”, va dir.

La denunciant va lamentar que sigui tan senzill obrir un compte a través d’internet i que les entitats no comproven si realment la persona que fa el tràmit és la mateixa que la que figura al DNI. En total, havien obert tres comptes al seu nom en entitats diferents: Openbank, Abanca i Bankia. “El que vull saber és com van poder obrir aquests comptes sense el meu permís”, va assenyalar.

Ha rebut cinc requeriments judicials, dels quals un ja s’ha sobresegut i en un altre la Fiscalia ha demanat l’arxivament. Fins i tot la policia va fer un informe en el qual assenyalava que la lleidatana és una víctima més d’aquesta trama a nivell mundial.

Però no acaba aquí, ja que ara ha rebut una carta de la seua entitat bancària en la qual la informa de què té seixanta dies per retirar els seus diners i ni tan sols li ha permès cobrar la nòmina. “El meu banc, amb el qual porto més de quinze anys, m’ha fet fora. No puc fer cap ingrés, ni pagar cap rebut. Hauré de buscar un altre banc”, va explicar. Va lamentar que l’entitat no li ha donat cap explicació ni solució. “Qui li ha donat les meues dades i com saben que estic sent investigada?”, va destacar. També ha presentat diverses denúncies als Mossos d’Esquadra i ha decidit fer públic el seu cas per buscar més afectats. “S’ha de fer pressió i que la legislació canviï”, va assenyalar..

tracking