SEGRE

MUNICIPIS RECUPERACIÓ

La CHE licita la demolició de 4 cases en ruïna de la Clua a Bassella i el terreny serà municipal

L’objectiu és millorar la seguretat i facilitar les intervencions previstes pel consistori per desenvolupar turísticament la zona pròxima a l’embassament de Rialb

Les cases deteriorades que suposen un perill per als veïns.

Les cases deteriorades que suposen un perill per als veïns.CHE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha licitat la demolició d’edificis en mal estat del nucli de la Clua a Bassella per un import de 151.339 euros. L’objectiu és millorar la seguretat i facilitar les intervencions previstes pel consistori per desenvolupar turísticament la zona pròxima a l’embassament de Rialb. La CHE enderrocarà quatre cases en ruïna que amenacen la seguretat de les tres famílies que encara resideixen al poble i els solars passaran a ser terreny urbà municipal.

Els edificis expropiats s’han anat deteriorant amb el pas dels anys, des de l’entrega de claus cap a l’any 2000, per la qual cosa es proposa demolir-los per preservar el nucli dels riscos del seu estat.

Acord entre la CHE i Bassella per recuperar la zona del poble que no està negada per Rialb

L’organisme de la conca va encarregar la redacció d’un projecte d’intervenció a la Clua per millorar la seguretat i facilitar les actuacions turístiques a la zona. Ajuntament i organisme van arribar a un acord que havia de permetre ressuscitar el nucli negat parcialment per l’aigua de l’embassament. El consistori, per la seua banda, preveu fer servir aquest terra per fer equipaments. L’objectiu és recuperar la zona i afavorir el seu desenvolupament econòmic mitjançant projectes turístics que aprofitin la proximitat del pantà.

Juntament amb el projecte de readequació d’elements arquitectònics a Bassella, procedents de la Clua, l’ajuntament també es planteja l’adquisició de l’edifici denominat Cal Rei per a la seua rehabilitació com a immoble d’equipaments urbans. També estudia mecanismes per a la conservació de l’edifici denominat Cal Gitori, antic castell de la Clua, i que passen per què es permeti la seua venda per a la rehabilitació.

tracking