SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

La Generalitat vol recuperar la competència per convocar places de secretari municipal

La consellera Vilagrà assegura que ho requerirà a l'Estat a la comissió bilateral per pal·liar el dèficit de funcionaris || L'executiu català, disposat a col·laborar per recuperar la Sucrera de Menàrguens

Defensa de les polítiques de gènere - Vilagrà, que es va reunir ahir a Menàrguens amb una vintena d’alcaldesses de les comarques de Lleida, va recordar que “una de les transformacions que volem fer és la feminista, incorporar les polítiqu ...

Defensa de les polítiques de gènere - Vilagrà, que es va reunir ahir a Menàrguens amb una vintena d’alcaldesses de les comarques de Lleida, va recordar que “una de les transformacions que volem fer és la feminista, incorporar les polítiqu ...GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat vol recuperar els concursos propis per pal·liar el dèficit de secretaris als ajuntaments, que a Lleida afecta principalment els municipis petits (169 vacants).

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va explicar ahir a Menàrguens que preveuen debatre-ho en el marc de la comissió bilateral entre Govern central i Generalitat. Per això, la consellera va demanar que l’executiu català tingui “la possibilitat de fer concursos propis a Catalunya” tal “com s’havia fet fins que l’Estat ho va parar” a través de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL).

Vilagrà va reconèixer que “hi ha un dèficit importantíssim d’aquestes figures clau en un ajuntament i volem que els municipis puguin tenir opcions”.

L’objectiu és “incentivar que també a Catalunya hi hagi més concursos i més persones disposades a ocupar aquestes places”.

Durant la primera visita institucional a les comarques de Lleida, Vilagrà va presidir una trobada al qual van assistir una vintena d’alcaldesses de la demarcació a Menàrguens.

La consellera va apuntar que el seu és un departament “transversal” i va defensar que “el lideratge femení és relacional i promou els equips, una visió estratègica als municipis, i volem establir aquesta interacció amb el món municipal”. Així mateix, també es va mostrar oberta a col·laborar en la recuperació de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens si el propietari no pot fer-se càrrec de les obres d’estabilització després de l’enfonsament dilluns de part de la teulada d’aquest edifici, declarat bé cultural d’interès local (BCIL).

Vilagrà va dir que “segurament trobarem la forma, entre l’ajuntament, la Generalitat i la Diputació, de trobar la solució perquè es pugui preservar aquest patrimoni tan important per al municipi”.

El periple de la consellera per la demarcació va començar al matí, quan va visitar la Paeria de Lleida i la Diputació. El president de la corporació provincial, Joan Talarn, li va transmetre les accions que porten a terme per a l’impuls de polítiques de transformació econòmica per afavorir la repoblació dels municipis i la lluita contra les discriminacions que impulsa l’àrea d’Igualtat. A la tarda, la consellera de Presidència va assistir a l’entrenament del Campionat d’Europa de Patinatge de Grups Xou i Precisió al pavelló Barris Nord de Lleida ciutat.

“Estem convençuts que s’acceptaran els avals de l’ICF” La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va explicar que “estem convençuts que s’acceptaran els avals de l’Institut Català de Finances” (ICF) per a la trentena d’exalts càrrecs del Govern als quals el Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions per l’acció exterior de la Generalitat entre el 2011 i el 2017.

Vilagrà va apuntar que “no hi ha cap raó tècnica” perquè no s’acceptin (vegeu la pàgina 16). D’altra banda, va recordar que, a més d’ella, a la comissió bilateral entre la Generalitat i l’Estat de dilluns hi aniran també el vicepresident Jordi Puigneró, el conseller d’Economia, Jaume Giró, a més dels secretaris generals dels departaments i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella.

Vilagrà va exigir que “els acords que puguem prendre en aquesta comissió o en els pròxims mesos siguin per tancar carpetes en àmbits socials, econòmics, d’infraestructures i de protecció del català”.

tracking