SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Vielha apuja la taxa de l'aigua de 90 a 300 € a l'any per als pisos turístics

El manteniment de la xarxa de subministrament s'encareix 1 euro al mes per a les famílies || L'alcalde defensa les ordenances i l'oposició li demana que dimiteixi

Fotografia del ple d’ahir de l’ajuntament de Vielha.

Fotografia del ple d’ahir de l’ajuntament de Vielha.AYUNTAMIENTO DE VIELHA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vielha apujarà l’any que ve la taxa de l’aigua als pisos turístics, que hauran d’abonar 300 euros a l’any quan fins ara pagaven 90 euros.

L’alcalde, Juan Antonio Serrano (Unitat d’Aran), va explicar ahir que d’aquesta manera s’equipararan als aparthotels de menys de vint places. Per la seua banda, el consistori també incrementarà la taxa de manteniment de la xarxa d’aigua, que suposarà un euro al mes més per cada habitatge de manera que cada família passarà a pagar 45 euros anuals enfront dels 33 actuals.

Des de l’ajuntament van explicar que aquest increment és “per poder assumir les greus deficiències que presenten onze dels catorze dipòsits municipals i acabar d’arreglar el 30 per cent restant de la xarxa d’aigües de tot el municipi”.

El ple de la capital aranesa va aprovar ahir les ordenances per a l’any que ve.

En aquest sentit, Serrano va apuntar que algunes taxes no s’han revisat des de fa trenta anys. També augmentaran impostos com el de circulació de vehicles (0,25 punts més) i el de construccions, instal·lacions i obres (1,1 punts més).

L’alcalde va destacar que durant anys la majoria de les taxes han estat congelades i va afegir que l’impost sobre béns immobles (IBI) no es modificarà.

Per la seua banda, el portaveu de Convergència Aranesa, Pau Perdices, va destacar que l’impost de vehicles augmentarà un 28% i el de construccions, un 46 per cent. Per aquesta “pujada d’impostos general” i “per la mala gestió del Palai de Gèu” i “no haver fet res sobre l’habitatge públic”, Perdices va demanar ahir durant el ple la dimissió de Serrano.

El ple va aprovar ahir les ordenances per al 2022, que preveuen augmentar també l’impost de circulació

En aquest sentit, el primer edil va defensar que és un fet gairebé sense precedents i va assegurar que està “sorprès per aquesta petició perquè no té cap sentit”. “La voluntat popular ens va dipositar la seua confiança durant aquest mandat i per respecte precisament a la voluntat dels nostres ciutadans no accepto” la petició, va dir.

tracking