SEGRE

SERVEIS AIGÜES

Vinaixa impulsa una potabilitzadora per millorar la qualitat de l'aigua

Inversió de 400.000 euros que inclou la reparació d'un pantà de 40.000 m

Imatge d’arxiu d’obres a les conduccions a Vinaixa.

Imatge d’arxiu d’obres a les conduccions a Vinaixa.MAITE NONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vinaixa invertirà 400.000 euros en la construcció d’una planta de tractament d’aigua potable i en la reparació de la presa d’un pantà de 40.000 metres cúbics, que va quedar danyada pels temporals de finals del 2019 i principis del 2020.

Els treballs preveuen la renovació d’un tram de la xarxa de proveïment en alta del municipi, entre el pantà i la zona de la captació. L’alcalde, Josep Tarragó, va explicar que les dos actuacions compten amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i les obres s’iniciaran d’aquí a una setmana i s’han adjudicat a la unió d’empreses Ecoasfalt i Tapusa.

Va afegir que els treballs al pantà se centraran en la reparació del talús aigües avall de la presa, la substitució d’un tram de la canalització i la construcció d’un nou sobreeixidor amb més capacitat.

El sobreeixidor actual té una capacitat de desaigüe molt reduïda, cosa que unida a la baixa capacitat de laminació de l’embassament provoca que les avingudes moderades generin danys a la infraestructura. Paral·lelament, també es construirà una planta potabilitzadora que permetrà millorar la qualitat de l’aigua municipal.

Aquesta estació es construirà al costat del punt de cloració actual de l’aigua de boca.

D’altra banda, el consistori projecta la renovació d’un ramal de la xarxa de distribució a la zona de la carretera de l’Albi que està molt deteriorat i “té un baix rendiment al patir moltes pèrdues”, va explicar Tarragó.

El consistori ha redactat un projecte per substituir aquest tram de la xarxa per aconseguir més eficiència i millorar la distribució de l’aigua. “Ara es perden una mitjana de 7 metres cúbics diaris i amb aquesta obra s’aconseguirà una millora del 12 per cent en l’efectivitat de la xarxa evitant les pèrdues”, va dir.

tracking