SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

Cervera ajorna el nou pavelló per retards d'ajudes del Govern

La meitat del crèdit que va formalitzar la Paeria, per a gairebé 50 petites actuacions

Imatge dels terrenys on es preveu construir el futur pavelló de Cervera.

Imatge dels terrenys on es preveu construir el futur pavelló de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria de Cervera va aprovar ahir una modificació de crèdit per destinar 330.237 euros inicialment previstos per a la construcció del nou pavelló poliesportiu a gairebé mig centenar de petites actuacions. Aquestes sumen en total 471.716 euros després de completar-los amb altres baixes del pressupost i suplements de crèdit.

La Paeria va formalitzar l’any 2018 en crèdit de 800.000 euros per afrontar les obres del nou pavelló. Per a això comptava també amb una ajuda de la Diputació de 206.000 euros, que ja s’han invertit en l’eficiència energètica del futur equipament. Tanmateix, el cost total s’estima en uns 3,5 milions d’euros. Per assumir-lo està pendent una subvenció de la direcció general de l’Esport que s’ha anat retardant any rere any, la qual cosa fa inviable l’inici de les obres. Els 400.000 euros que resten del crèdit de l’ajuntament de Cervera per aixecar el pavelló s’han utilitzat com a aval de l’1,5 Cultural de Sant Domènec.

Entre les petites obres que s’afrontaran amb aquests recursos s’han de destacar la carretera d’accés a la Prenyanosa, a la qual aquest any es destinaran 50.000 euros; la remodelació de la cèntrica plaça Pius XII, amb 50.000 euros més; l’adequació de la històrica seu del Sindicat, que rebrà 134.158 euros, i el disseny del carril bici, al qual es destinaran 25.000 euros.

La construcció del nou pavelló poliesportiu ja es va presentar el 2017. Era un projecte impulsat durant el mandat de Ramon Royes per l’edil de Solucions i Futur, Joan Prat, com una obra prioritària ja que la ciutat només disposa d’un pavelló poliesportiu construït fa quatre dècades que li va cedir l’empresa local 3VVV.

L’equipament fa anys que va quedar obsolet.

A més, el març del 2020 va haver d’afrontar intervencions importants després que la tempesta Gloria arrasés la coberta de l’equipament.

Una reivindicació històrica de les entitats esportives de la ciutat Vora un miler d’esportistes utilitzen el pavelló poliesportiu Francesc Domènec, construït i cedit a la ciutat fa quatre dècades per l’empresa local 3VVV, i reivindiquen des de fa dècades un nou equipament.

La situació de col·lapse de les instal·lacions provoca que diversos equips es vegin obligats a desplaçar-se als pavellons poliesportius d’altres poblacions com és el cas de Sant Guim de Freixenet i Guissona. A més, l’any passat amb la tempesta Gloria Cervera es va quedar sis mesos sense poliesportiu.

El futur equipament està projectat en uns terrenys situats al costat de la piscina coberta, la qual cosa ha permès avançar en aquesta les instal·lacions d’eficiència energètica del futur equipament.

tracking