SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

El poblat buit de Fecsa a Camarasa, de nou en venda

Per gairebé un milió, un preu similar al de fa setze anys || De 1.800 metres quadrats, amb set cases i una pista de tenis

Imatge aèria de l’antic poblat de Fecsa a Camarasa.

Imatge aèria de l’antic poblat de Fecsa a Camarasa.FOTOCASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El poblat deshabitat de l’antiga Fecsa a Camarasa torna a estar a la venda. En aquesta ocasió, per 990.000 euros, 90.000 més que el preu que en demanaven el 2005. Des del portal immobiliari Fotocasa, on s’anuncia aquest campament, van explicar que té una superfície de 1.800 metres quadrats i que disposa de “set cases de diferents superfícies”, a més de piscina pròpia, pista de tenis, jardins, boscos i horts.

L’alcaldessa, Elisabet Lizaso, va explicar que en aquest campament, situat a la carretera de la central, vivien antigament enginyers i responsables de les instal·lacions hidroelèctriques, que hi tenien la residència. Val a recordar que la central es va construir entre els anys 1917 i 1924. Lizaso va apuntar que fa anys que no hi viu ningú en aquestes cases i va apuntar que es troben en un espai natural. En aquest sentit, va recordar que la normativa que regula aquestes zones limitarà les obres que es poden dur a terme a l’antic campament.

En aquest campament van viure els caps i enginyers de la central, construïda del 1917 al 1924

Així mateix, des de Fotocasa van destacar-ne la “ubicació privilegiada” i van apuntar que “encara que el complex necessita una reforma per entrar-hi a viure, el seu disseny i ubicació el converteixen en l’enclavament ideal per convertir-se en un dels complexos més grans de turisme rural de Catalunya”. Van assegurar que “els seus actuals propietaris recomanen la compra” per obrir un negoci d’aquestes característiques.

La directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, va assegurar que després de la pandèmia de coronavirus s’ha notat “una fugida al camp i al rústic sense precedents, després d’haver vist durant anys com les grans urbs adquirien cada vegada més protagonisme en la demanda d’habitatge”. Això ja ha provocat que alguns municipis petits de les comarques de Lleida hagin registrat un increment als seus censos.

Així mateix, en cas que algú compri el poblat de Fecsa de Camarasa, no seria la primera vegada que algú aconsegueix la propietat d’una població sencera a Lleida. L’any 2007, un particular de Madrid va comprar cases deshabitades de l’antic nucli de Montgarri (Naut Aran) i més de dos-centes hectàrees de sòl rústic.

Fins a 62 habitatges per més d’un milió d’euros a Lleida Fins a seixanta-dos habitatges de les comarques de Lleida estan a la venda per més d’un milió d’euros al portal immobiliari Fotocasa. Hi destaquen cases de luxe a les proximitats de l’estació d’esquí de Baqueira fins a un bloc de pisos a Soses.

tracking