SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El trànsit pesant a l'A-14 segueix en augment als quatre anys de l'estrena

Camions circulant ahir per l’autovia A-14.

Camions circulant ahir per l’autovia A-14.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trànsit de camions a l’autovia A-14 segueix en augment quan ja s’han complert quatre anys de la posada en servei del tram entre Lleida i Rosselló, que es va afegir al que ja estava operatiu entre aquesta última localitat i Almenar.

Segons dades del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, entre els mesos de gener i maig d’aquest any han circulat per l’A-14 una mitjana de 642 camions al dia. D’altra banda, el 2017 la intensitat mitjana diària (IMD) se situava en 512 i el 2019 va ser de 638.

Així mateix, l’any passat, marcat per la crisi sanitària del coronavirus, el trànsit pesant va patir un lleuger descens i l’IMD va baixar fins a 612.

En aquest sentit, la secretària general de la patronal del transport Asotrans, Sílvia Llobet, va recordar que el trànsit de mercaderies va ser considerat essencial durant el confinament del primer estat d’alarma de la primavera de l’any passat. Va destacar que a Lleida la incidència per al sector va ser “mínima”.

Per contra, el volum de cotxes que circula per aquesta autovia s’ha reduït dràsticament respecte al trànsit de fa tres anys. Segons les dades del ministeri, el 2019 passaven per l’A-14 un total de 5.501 vehicles lleugers al dia, una xifra que va baixar fins als 4.066 de 2020 (amb mínims de 1.310 a l’abril). En el que va d’any, aquesta xifra ha augmentat fins a arribar als 4.143.

tracking