SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Els hotelers carreguen contra la pujada de l'aigua a Vielha

Afirmen que la taxa augmenta fins un 233% per als establiments de 4 i 5 estrelles || El sector estudia presentar al·legacions

Imatge del ple d’ahir de l’ajuntament de Naut Aran.

Imatge del ple d’ahir de l’ajuntament de Naut Aran.AYUNTAMIENTO DE NAUT ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi d’Ostalaria dera Val d’Aran va carregar ahir contra les ordenances fiscals de Vielha per al 2022, que el ple va aprovar dimecres.

Assegura que la taxa de manteniment de la xarxa d’aigua pujarà a tots els establiments i que els hotels de 4 i 5 estrelles pagaran un 233% més. Va assenyalar que, en aquest últim cas, augmenta de 150 a 500 euros a l’any per als de fins a vint places, mentre que per cada plaça més hauran d’abonar uns altres 8 euros (fins ara eren 5,26).

El president del Gremi d’Ostalaeria, Xacobe Bartolomé, va explicar que estudien presentar al·legacions.

L’entitat va assegurar que demanarà una reunió urgent amb l’equip de govern i va apuntar que “no és el moment de perjudicar més tot el teixit empresarial”, ja perjudicat per la crisi de la Covid.

Per la seua part, l’alcalde, Juan Antonio Serrano (UA), va dir que aquest augment es deu a les inversions que s’han de dur a terme a la xarxa d’aigua i va assegurar que “a ningú li agrada” apujar els impostos. Així mateix, es va mostrar obert a reunir-se amb el sector hostaler. Val a recordar que en el cas dels pisos turístics, la taxa de l’aigua puja de 90 a 300 euros a l’any (vegeu SEGRE d’ahir).

L’alcalde, César Ruiz-Canela, va explicar que “dirigirem aquesta proposta al departament d’Educació perquè puguin aprovar-ho definitivament”.

Naut Aran, a favor que les famílies puguin elegir escola El ple de Naut Aran va aprovar ahir que les famílies puguin triar l’escola del municipi a la qual volen anar sense tenir l’obligació d’anar a la que ara correspon per proximitat.

Aquesta va ser una proposta dels centres educatius del municipi. Fins ara, els alumnes de Garòs i Arties havien d’anar a l’Escòla Loseron d’Arties; els de Gessa, a l’Escòla Sant Martí de Gessa; i els de Salardú, Bagergue, Unha, Tredòs i Baqueira, a l’Escòla Ruda de Salardú.

Això feia que en llocs com a Gessa no hi hagués una gran quantitat d’alumnes i a Salardú s’hagi arribat a una xifra rècord en els últims anys.

tracking