SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'oferta de la lleidatana Arnó guanya el concurs per explotar l'AP-2 després de la fi dels peatges

La de Romero Polo queda eliminada per “anormalment baixa” i l'empresa estudia presentar un recurs

Imatge d’arxiu del peatge de l’autopista de l’AP-2 amb la ciutat de Lleida al fons.

Imatge d’arxiu del peatge de l’autopista de l’AP-2 amb la ciutat de Lleida al fons.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oferta de la constructora lleidatana Arnó és la guanyadora del concurs per explotar l’autopista AP-2 al seu pas per les comarques de Lleida després del final dels peatges l’1 de setembre, una vegada expiri la concessió d’Abertis. Així consta a la proposta d’adjudicació que el ministeri de Transports va fer pública ahir. El document valora les divuit ofertes presentades i atorga la puntuació més alta a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Arnó, Aquaterra i Rubau. Ascendeix a 12,1 milions d’euros (14,7 milions amb IVA) per un període de dos anys i va ser considerada “la millor en relació qualitat-preu per a l’administració”.

Una altra oferta, la de l’UTE formada per la constructora lleidatana Romero Polo i Alvac, havia obtingut setmanes enrere la puntuació més elevada en l’apartat tècnic. Tanmateix, ha quedat finalment eliminada: el ministeri de Transports va considerar que la proposta econòmica era “anormalment baixa”. Ascendia a 12,2 milions, una xifra que suposa uns 55.000 euros més que la de l’UTE d’Arnó, guanyadora del concurs. També és més alta que la d’altres licitadors que no han estat exclosos. Això pot atribuir-se a diferències entre les ofertes tècniques dels licitadors.

Romero Polo i Alvac van provar de justificar que la seua oferta era viable davant del ministeri, però l’organisme de contractació va considerar “insuficients” les seues explicacions.

L’adjudicació del concurs encara no és ferma, i fonts pròximes a la constructora lleidatana van confirmar que està valorant la possibilitat de presentar un recurs. El ministeri va treure a concurs l’explotació de les autopistes AP-2 i AP-7 a Catalunya a través de set concursos.

Tant l’UTE d’Arnó com la de Romero Polo van optar a explotar altres trams a part del de Lleida, però no van aconseguir la màxima puntuació en cap d’aquests.

En canvi, una tercera firma lleidatana sí que ha guanyat un d’aquests concursos. Romà Infraestructures és la guanyadora del concurs per explotar un tram de l’AP-7 al seu pas per Barcelona, com a membre d’una UTE que inclou les empreses Ferroser i Obras, Pavimentos e Instalaciones Industriales.

Aquestes tres firmes s’hauran de fer càrrec durant dos anys de seixanta quilòmetres d’aquesta autopista i d’onze de la B-30, una autovia considerada un tram lliure de peatge de la mateixa AP-7.

Val a assenyalar que, en aquest concurs, el ministeri va descartar ofertes dels grups lleidatans Arnó i Sorigué al considerar-les “anormalment baixes”.

tracking