SEGRE

POLICIA INVESTIGACIÓ

Detinguda a Andorra per una estafa piramidal de tres milions d'euros

Hi hauria centenars d'afectats al Principat i també a França i Bèlgica

La mestra de Balaguer que va denunciar el robatori de la identitat per ser víctima d’una estafa.

La mestra de Balaguer que va denunciar el robatori de la identitat per ser víctima d’una estafa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia d’Andorra ha detingut una veïna del Principat de 51 anys per un presumpte delicte d’estafa d’abast internacional amb centenars de perjudicats a França i Bèlgica. La investigació es va iniciar a mitjans del mes de gener, quan es va interposar la primera denúncia a Andorra per un frau que podria ascendir a més de tres milions d’euros.

La detenció s’emmarca en l’operació Top, sota la direcció de l’autoritat policial, i la investigació continua oberta. L’arrest es va dur a terme dimecres, quan també es van fer dos escorcolls, un al domicili de la detinguda i un altre a la seu social d’una empresa de viatges. Durant l’escorcoll de l’habitatge, els agents van intervenir documentació, aparells electrònics i un vehicle d’alta gamma, i a l’empresa es va requisar més documentació i ordinadors.

La policia andorrana atribueix a la detinguda un presumpte delicte contra el patrimoni “per la presumpta comissió d’una estafa qualificada d’estructura piramidal”.

La detinguda és al capdavant del club per fer viatges de luxe To The Top, que es basava en el pagament de quotes mensuals que posteriorment s’acumulaven o s’intercanviaven, la qual cosa ampliava la base d’afectats de la presumpta estafa.

Troben més víctimes de suplantació d'identitat

El cas de la mestra de Balaguer que va denunciar una suplantació d’identitat per poder estafar per internet ha aconseguit identificar més víctimes d’aquest frau. Després de la publicació del seu cas, la lleidatana ha pogut contactar amb tres afectats més per la mateixa estafa, un a Lleida, un altre a Girona i un altre, a Barcelona.

Els afectats saben que hi ha més víctimes a tot l’Estat i confien a poder unir forces i fer pressió per aconseguir un canvi de legislació que protegeixi els consumidors dels estafadors que estan proliferant per la xarxa.

En el cas de la mestra de Balaguer, va denunciar que fins a la data ja ha rebut cinc citacions judicials per estafa, ja que figura com a titular de comptes en una pàgina web que promou la venda falsa d’aspiradors. L’obertura d’aquests comptes es va fer amb una fotocòpia del seu DNI que ella no va facilitar i amb un número de telèfon que no era el seu, la qual cosa permetia als estafadors poder operar lliurement.

Els perjudicats denuncien que hi hagi entitats que facilitin l’obertura de comptes bancaris sense confirmar les dades aportades a través d’internet.

tracking