SEGRE

SERVEIS AIGUA

Cassibrós continua sense aigua potable i demana “responsabilitats”

La tempesta de dissabte va agreujar la situació i va deixar els veïns 24 hores sense servei || El consistori de la Vall de Cardós ha entregat garrafes per a ús domèstic

Fins ahir al migdia no es va restablir el subministrament.

Fins ahir al migdia no es va restablir el subministrament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Sentim impotència i ja no sabem què fer per tenir aigua potable.” Així s’expressen els veïns del nucli de Cassibrós, a la Vall de Cardós, que porten més d’un mes sense aigua potable a la xarxa de distribució i esperen que el consistori executi les obres de neteja i desinfecció de la xarxa.

La problemàtica es va agreujar dissabte a la tarda després de la tempesta al quedar-se sense subministrament. “Estem sense aigua per dutxar-nos i no ens han atès fins diumenge a la tarda.

La situació és molt preocupant i vergonyosa i sembla que a cap administració li preocupi”, van explicar des de la Junta Comunal de Veïns.

El seu president, Joaquim Isús, va exigir responsabilitats als responsables per no “actuar amb celeritat i eficiència” per normalitzar el servei de l’aigua potable al nucli. “A principis de mes ens van dir que en quinze dies tornaríem a tenir aigua potable i res més lluny de la realitat, perquè no sabem ni tan sols si s’han dut a terme les obres per millorar la xarxa.” Va lamentar que des de Salut Pública no s’actuï i es permeti “aquesta situació inexplicable”.

“Som pocs i insignificants perquè si això succeís en una capital o pobles amb més habitants ja estaria resolt”, van afirmar.

Per la seua banda, fonts de Salut Pública van explicar que es preveuen nous controls i analítiques a la xarxa de subministrament quan s’hagin finalitzat les obres i l’aigua sigui filtrada i desinfectada.

Van apuntar que mentre el consistori no informi del final de les obres, “no tindria sentit fer nous controls”. Les últimes analítiques es van dur a terme el 28 de juny i van mostrar la presència de bacteris que podien provocar malalties, una de les quals fecals.

Des d’aleshores, el consistori subministra als veïns garrafes d’aigua per beure i cuinar.

Els habitants van denunciar a començaments de mes que l’aigua de l’aixeta sortia tèrbola i no era potable. El consistori es va comprometre a restablir el subministrament en quinze dies després de netejar els dipòsits i la captació.

Fins ahir al migdia no es va restablir el subministrament.

Fins ahir al migdia no es va restablir el subministrament.SEGRE

tracking