SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Les carreteres lleidatanes s'han cobrat divuit vides aquest any, set més que el 2020

La sinistralitat a les vies es va disparar a partir del maig, quan va finalitzar el confinament autonòmic per la pandèmia || Dos dels accidents van ser múltiples, amb dos víctimes mortals cadascun

Imatge de l’accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny a la C-14 a Bassella.

Imatge de l’accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny a la C-14 a Bassella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les carreteres lleidatanes han registrat des de començaments d’any un total de divuit víctimes mortals en accidents de trànsit, set més que en el mateix període de l’any passat.

A partir del maig, quan va finalitzar el confinament autonòmic, es van disparar els sinistres fins a recuperar els nivells d’abans de la pandèmia. Durant aquest període es van comptabilitzar dos accidents múltiples amb dos víctimes cadascun.

El primer es va produir el 10 de maig, quan un matrimoni de la Pobla de Cérvoles va perdre la vida en una brutal col·lisió frontal a la carretera L-702 a Artesa de Lleida.

L’altre accident múltiple va ser el 19 de juny, quan van perdre la vida un jove de Torà de vint-i-quatre anys i un home de nacionalitat andorrana de quaranta-tres en un xoc a la carretera C-14 al seu pas pel terme municipal de Bassella. En el sinistre es van veure implicats tres turismes i un autocar.

Per comarques, el Segrià ha concentrat els nivells de mortalitat més elevats a la carretera durant els set primers mesos de l’any, amb nou accidents en els quals van perdre la vida nou persones.

L’última es va produir fa tot just unes setmanes, el 20 de juliol, quan va morir un veí de Bell-lloc de cinquanta-vuit anys al xocar frontalment amb el vehicle que conduïa contra un camió a la carretera NIIa, al terme municipal de Golmés. Els avançaments temeraris o indeguts, les distraccions, com la manipulació del mòbil al volant, o també la fatiga i la somnolència, són algunes de les principals causes d’accidents, segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit.

Precisament, per evitar conductes irresponsables al volant, durant aquest mes d’agost es reforçarà la seguretat a les carreteres amb més presència policial i l’activació de setze vehicles espiell, cotxes no logotipats dels Mossos d’Esquadra amb què es porta a terme un patrullatge dinàmic.

Fins a finals de setembre es realitzaran tres campanyes de prevenció i control sobre els principals factors de risc a la conducció, dirigides a vianants, així com també per prevenir l’excés de velocitat i per fomentar l’ús dels sistemes de seguretat passiva.

L’avís d’emergència es va rebre a les 11.01 hores quan, per causes que no van transcendir, van xocar una moto de trial i un cotxe a prop de la pista poliesportiva d’aquesta localitat de l’Alt Urgell, al camí de Plandogau.

Segons van informar els Bombers, que van activar una dotació, el motorista va ser traslladat a un centre sanitari per fer una millor valoració de les ferides.

Un ferit en una col·lisió entre un cotxe i una moto a Oliana

Un motorista va resultar ferit ahir al matí en una col·lisió a Oliana en la qual també va estar implicat un turisme, segons els Bombers de la Generalitat.

Un tràiler xoca contra un balcó al Talladell Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en una sortida de via d’un tràiler, que va xocar contra un balcó al Talladell. L’accident es va produir pocs minuts després de les 7 del matí al número 5 del carrer Major i, segons els Bombers, no es van registrar ferits. Fins al lloc dels fets es van traslladar dos dotacions que van ajudar a retirar el tràiler accidentat i la runa.

Imatge de l’accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny a la C-14 a Bassella.

Imatge de l’accident mortal que va tenir lloc el 19 de juny a la C-14 a Bassella.SEGRE

tracking