SEGRE

TURISME SERVEI

Preixana adjudica la construcció de quatre apartaments turístics

A la primera i segona plantes de la casa heretada el 2019, Cal Vallverdú

Vista de la façana de Cal Vallverdú.

Vista de la façana de Cal Vallverdú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Preixana ha adjudicat a la fi la construcció de quatre apartaments turístics a la casa heretada el 2019, Cal Vallverdú, al constructor Rius Orpella de Tàrrega. Es tracta de la tercera empresa que va optar al projecte després que les dos primeres hi renunciessin, una per problemes econòmics.

L’alcalde, Jaume Pané, va explicar que els treballs començaran de forma imminent. Les obres han d’estar enllestides abans d’acabar l’any. Aquesta actuació s’ha adjudicat per un import de 386.262 euros dels quals 366.949 seran finançats amb el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Es tracta de l’obra més destacada d’aquest exercici.

Pané va destacar la importància del projecte per al municipi ja que “en aquests moments Preixana no disposa de cap casa rural ni allotjament turístic, per la qual cosa era necessari, tenint en compte l’aposta que fa anys que fem pel turisme vinculat amb els productes alimentaris de proximitat i el territori, amb l’espai natural dels secans de Belianes-Preixana i les pedreres com a principals atractius”.

Amb aquests quatre apartaments, Preixana disposarà de setze places d’allotjament turístic.

Aquesta actuació també permetrà que l’ajuntament completi la reforma de Cal Vallverdú, una casa senyorial que data de l’any 1969 i que està situada al carrer Lleida, al centre històric d’aquest municipi de l’Urgell. Val a recordar que a la part baixa es va habilitar una agrobotiga amb zona de degustació, que està previst que entri en funcionament en els pròxims mesos.

A part de fomentar el turisme, l’ajuntament treballa per promocionar els productes alimentaris de proximitat i recuperar el centre històric del municipi.

tracking